Postabontás

2024.05.23. 08:20

Oltási könyv is kell a buszon?! – kérdi olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: hedgehog94

A minap a Volán Pécsről Kaposvár felé közlekedő járatával utaztam, kiskutyámmal. Többször igénybe vettük már így a szolgáltatást, sosem volt probléma. Egészen mostanáig, amikor a szájkosárral és pórázzal felszerelt kutyámmal a járatra felszállva váratlan kérdés hangzott el: nálam van-e a kutya oltási könyve. A kutya oltásai természetesen rendben vannak, ám mivel a Volánbusz honlapján nem írják, hogy azt is vinnem kell az utazásra, erről nem gondoskodtam.

Sűrű elnézést kérve válaszoltam a kérdésre, hogy sajnos eddig ez az irat nem kellett, nincs nálam. Az úriember igencsak határozott stílusban kioktatott, hogy neki rengeteg továbbképzésen kell részt vennie, hát ne gondoljam, hogy ő nem tudja, mik a szabályok. Próbáltam illedelmesen és oldott hangulatban felhívni figyelmét, hogy nem ez az első utazásom, de ha esetleg változott a szabály, ami elkerülte a figyelmem, elnézést kérek és leszállok. Ő kioktató hangnemben tovább erősködött, hogy márpedig mindig ez volt a szabály.

Leszállnom nem kellett, a busz fura ura megengedte, hogy igénybe vehessem a szolgáltatásukat. 

Én nem kétlem, hogy a sofőr jól megtanulta a szabályokat azokon az oktatásokon, és ha neki van igaza, akkor ez esetben a weboldalt kezelő munkatárs mulasztott, mert semmilyen információt nem találtam arról, hogy az utazás feltétele az oltási könyv bemutatása. Úgy gondolom, a megfelelő tájékoztatás hiánya nem az én hibám. Számomra is legalább annyira kellemetlen volt ez a közjáték, mint a sofőr számára. 

Amennyiben a kisállat utazásához valóban szükséges oltási igazolás, javaslom tüntesse fel a honlapján a közlekedési társaság. Amennyiben a weboldal helyes, javaslom a kolléga újabb oktatáson való részvételét, ahol kitérhetnének arra is, hogy az utast nem feltétlenül kell hülyének nézni. 

Egy utas, aki a kutyájával együtt ezentúl másik közlekedési formát választ 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!