PR-cikkek

2012.06.15. 09:12

Pécsi vállalat nyert nemzetközi elismerést

Új gyártó és logisztikai bázist, új munkahelyeket teremt a Rovitex.

BAMA

Két kategóriában is Superbrands díjas lett a pécsi Rovitex Homedeco Group. Az európai piacon is elismert lakástextil kereskedelmi vállalat elnyerte a Business Superbrands díjat, míg a vállalat által újra piacra vitt, 100 éves magyar függönymárka, a Gardénia jogosult lett a fogyasztói kategóriában kiosztott Superbrands díjra. A díjakat 2012. június 13-án, a Zsolnay Negyedben vette át Romeisz Norbert, a Rovitex tulajdonosa, aki a vállalat közelmúltbeli fejlesztéseiről és Pécsett tervezett új beruházásairól is beszámolt.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Romeisz Norbert tulajdonos (középen), Radnai Krisztina marketing vezető (jobbra) és Kövesdi György, a Superbrands magyarországi képviselője (balra)
[/caption]

A Superbrands a világ legjelentősebb márkaértékelési rendszere, amely jelenleg 88 országban van jelen. A Superbrands Magyarország független szakértői bizottsága több mint százezer magyar márka közül választotta ki többek között a Rovitexet és a Gardéniát. Kövesdi György, a Superbrands Magyarország képviselője a díj átadásakor elmondta: „A magyar lakástextil piac 16 éve hangsúlyos szereplője, a Rovitex eredményei és jövőbemutató tervei miatt lett jogosult arra, hogy a Business Superbrands-szel díjazott hazai vállalatok elitklubjába kerüljön”. Kövesdi György a Gardénia kiválasztásáról elmondta: „A Rovitex által újra piacra vitt magyar márka ma már nemcsak az ismert név, a hagyományos értékek és az elérhető ár, hanem a magas minőség és a divatos anyagok miatt is vonzó a magyar fogyasztók számára, így nem volt kérdés, hogy megkapja-e a Superbrands díjat.”

A díjak átadását követően a Rovitex Homedeco Group és a Gardénia tulajdonosa, Romeisz Norbert beszámolt a vállalat térséget is érintő beruházási terveiről. A vállalat 2013-ban kezdi el új telephelye építését Pécsett. Az európai színvonalú 3.600 négyzetméteres új központban a termékfejlesztés, a gyártás és a logisztika teljes vertikuma helyet kap. Romeisz Norbert elmondta: „A gyártóüzem létesítésére különösen büszkék vagyunk, hiszen ezzel a beruházással a mára teljesen leépült hazai textilgyártás egy részét éleszti újra a Rovitex itt, Pécsett.” Az új beruházás több, mint 600 millió forintba kerül, amelyet saját erőből, uniós forrásból és részben hitelből finanszíroznak. Romeisz Norbert hozzátette: „Nemcsak a terület bővül, hanem a feladatok száma is nő, így további 20 munkavállaló felvételét tervezzük. A beruházás várhatóan 2014-ben készül el.”

A Rovitex Hungária Kft. 100%-os magyar magántulajdonban lévő cégként alakult 1996-ban, azzal a céllal, hogy jó minőségű termékekkel és magas színvonalú szolgáltatásaival meghatározó szereplővé váljon a magyar lakástextil piacon. Ma a Rovitex Magyarország vezető lakástextil nagykereskedelmi cége. A 16 éve stabilan működő vállalat napjainkra 5 országban leányvállalattal rendelkezik, és a térség meghatározó lakástextil piaci beszállítója. A cégcsoport közel 100 főt alkalmaz. Ebből Pécsett 60 fő munkáját biztosítják, konfekcionáló alvállalkozóikon keresztül pedig további jelentős számú munkavállaló részére nyújtanak megélhetést.

A vállalat megvásárolta, és tavaly újra piacra vitte a 100 éves magyar függönymárkát, a Gardéniát. A tavaly nyári bevezetés óta az országban több, mint 100 helyre került ki a Gardénia kollekciója, Európa-szerte pedig 200 üzletbe jutottak el. A Rovitex csoport további fejlesztéseket is végzett az elmúlt egy évben. A vállalat elnyerte a német Rasch és Hornschuch cégek magyar képviseleti jogát. Ezen termékek disztribúciójára pedig egy teljesen új, faldekorációs divíziót alakított ki, tovább bővítve az általuk kínált lakástextil áruk kínálatát.

Ezek is érdekelhetik