PR-cikkek

2014.03.24. 10:33

A körülményekre nem lehet majd panasz

A bőrklinika korszerű kialakítású s minden igényt kielégítő. (x)

BAMA

Ünnepélyes keretek között adta át a közelmúltban Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Decsi Tamás, a Klinikai Központ főigazgatója és Csizi Péter, Pécs alpolgármestere a decemberben elköltözött PTE Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika Akác utcai telephelyét. A két épületrészben elhelyezett klinika a betegek igényeinek megfelelően, korszerűen lett kialakítva, és a korábbiakkal ellentétben immár a vizsgálatok nagy része helyben is elvégezhető.

A Pécsi Tudományegyetem bőrklinikájának éves betegforgalma megközelíti az ötvenezret, ezért rendkívül fontos, hogy az ide járó páciensek megfelelő körülmények között kapják a kezeléseiket, és elégedettek legyenek a körülményekkel. A klinika új, Akác utcai telephelye erre tökéletesen alkalmas, hiszen könnyen megközelíthető épületegyüttesről van szó. A klinika járó- és fekvőbetegrészlege két külön épületben került elhelyezésre, mindkét épületrész a betegek igényeinek megfelelően, korszerűen került kialakításra. Mivel a klinika már nem különállóan, hanem más, az Akác utcai tömbben működő klinikákkal közösen látja el a betegeket egyazon telephelyen, a vizsgálatok nagy része immár helyben is megoldható.

– A bőrklinika a költözésen túl több, egyéb pozitív változáson is keresztülmehet a közeljövőben: még az idén szeretnénk beszerezni egy speciális, fényterápiás kabint, amely lehetővé teszi számos bőrbetegség és esztétikai bőrprobléma különböző hullámhosszúságú fénnyel történő kezelését – mondta el Gyulai Rolland, a klinika igazgatója. – Emellett folyamatban van egy számítógépes fénykép- és adatrögzítő rendszer fejlesztése, mely megkönnyítheti és meggyorsíthatja a szakorvosok munkáját, így a betegek kezelését.

Az elmúlt időszakban a pécsi bőrklinika szakorvosainak és rezidenseinek száma egyaránt emelkedett, ami mindenképpen pozitívumként elkönyvelendő tendencia napjainkban.

A cikk a PTE támogatásával készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!