PR-cikkek

2014.03.24. 10:43

A Pollack Expo egyik témája idén a paksi beruházás volt

Dél-Dunántúl legnagyobb szakkiállításán, a Pollack Expón ebben az évben is ipari cégek, kamarák, egyéni vállalkozók, egyetemi oktatók és hallgatók találkoztak, megosztva egymással legújabb kutatásaikat, bemutatva a legkorszerűbb ipari eljárásokat. (x)

BAMA

A Pollack Expót a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kara szervezi immár nyolcadik alkalommal. A szervezők évről évre új fejlesztések, beruházások köré igyekeznek felépíteni szakmai konferenciájukat, érintve az építő-építész, gépész, informatika, környezetvédelem és a villamosipar területeit.

A néhány hete lebonyolított rendezvényt megnyitó előadások részint az informatikai alkalmazások, részint a villamosipar top témáit tárták a látogatók elé. A szakkiállításon bemutatták a 2013-as fejlesztésű Leopoly.com ingyenes oktatási eszközt, amelynek segítségével bárki számára elérhetővé válik a 3D-alkotás élménye, a 3D-nyomtatás, szkennelés, és interakcióba léphetnek a virtuális valósággal egy egyszerű böngészőn keresztül. A virtuális világon túl egy nagyon is valóságos élethelyzetbe nyerhettek bepillantást a plenáris ülés hallgatói: a Paks II. beruházás az évtized legjelentősebb projektjének ígérkezik a dél-dunántúli régióban. Az MVM Paksi Atomerőmű újonnan épülő atomerőművi blokkjainak megvalósításáról szóló előadás kizárólag szakmai szempontokból vizsgálta a beruházás jelentőségét, s ennek kapcsán kitért a megvalósítás szakaszaira is.

A Pollack Expók állandó kísérőrendezvénye a Baranya Open Robotprogramozási verseny, amelyet a Pollack hallgatói szerveznek és bonyolítanak le. A versenyt középiskolás diákok részére szervezik, ösztönözve őket az önálló problémamegoldásra a robottechnika területén. A középiskolai csapatok több forduló után a Pollack Expo alatt megrendezett döntőn mérkőznek meg egymással az impozáns fődíjért, amely egy részvételi lehetőség a németországi Magdeburgban sorra kerülő RoboCup German Open nemzetközi versenyen.

A cikk a PTE támogatásával készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!