PR-cikkek

2014.04.24. 08:46

I. világháborús pécsi emlékek gyűjtése a Zsolnay-negyedben

A város a lakosság segítségét kéri – az évfordulón kiállítás nyílik az E26–27-ben és az Inkubátorházban. (x)

BAMA

Idén lesz 100 éve, hogy az 1914. június 28-án, Ferenc Ferdinánd trónörökös ellen elkövetett merénylet nyomán kitört az I. világháború. A centenáriumi év alkalmából Pécs városa emlékkiállítást szervez. A cél, olyan interaktív kiállítás létrehozása, mely a háborút egyéni sorsokon, családi történeteken, legendákon keresztül idézni a látogató elé. A közösség emlékezetére támaszkodó tárlathoz a város a helyi lakosság közreműködésére számít.

A szervezők arra kérik a lakosságot, hogy jelentkezzen az, akinek bármilyen, az I. világháborúval kapcsolatos tárgyi emlékanyag, illetve családi történet van a birtokában, és szívesen bocsátaná azt a tárlat idejére rendelkezésre.

A Zsolnay-negyedben gyűjtőpont nyílt, ahol átveszik a kiállításra felajánlott tárgyakat. Az erre kialakított helyiség hétfőn 9 és 12, kedden 12 és 16, szerdán 15 és 18, csütörtökön 12 és 16 óra között tart nyitva. További információ: Földesi Virág, 72/500-381, [email protected]

Páva Péter, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pécsi Tankerületének igazgatója és Páva Zsolt polgármester családi gyűjteményéből egy katonai sapkát és számos fotót, képeslapot adott le a gyűjtőpontban, hogy segítse a kiállítás megrendezését.

A cikk megjelenését támogatta a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!