PR-cikkek

2016.06.28. 10:26

Börtön járhat a szolgáltatás zavarásáért

Ismeretlenek próbáltak bejutni a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. egyik létesítményébe István-akna területén. (x)

BAMA

Bár feltehetően csak a bejárati ajtón lévő lakat kellett az elkövetőnek, ha kézre kerül a tettes, közérdekű üzem működésének megzavarása miatt is felelhet a bíróságon, ami akár többéves börtönnel büntethető.

A szolgáltató területén rendszeresen előfordulnak rongálások, betörési kísérletek, az elkövetők azonban sokszor nem is tudják, hogy komoly büntetést kockáztatnak: a szolgáltatásban részt vevő létesítmények megzavarása ugyanis bűncselekménynek minősülhet; súlyos esetben akár 10 év szabadságvesztéssel járhat. Egy szivattyú, transzformátor, közúti aknafedlap eltulajdonítása, vagy maga a károkozás veszélyeztetheti a vízszolgáltatás üzembiztonságát, esetleg baleset forrása lehet.

Kirívó eset szerencsére ritkán történik, de időnként Pécsen is megesik. A pécsi bíróság korábban féléves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy pécsi férfit, aki önkényesen elzárta egy egész utca vízvezetékét, majd megpróbálta megakadályozni, hogy a szolgáltató szakemberei hibaelhárításkor hozzáférjenek a hálózathoz.

A Tettye az anyagi kár és a balesetveszély csökkentése érdekében minden esetben rendőrségi feljelentést tesz, így a fenti ügyben is eljárás indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!