PR-cikkek

2016.07.04. 10:04

Találós kérdés: mindenkinek a fizetését, nyugdíját és egészségét érinti, mi az?

A rendhagyó cím azért indokolt, mert a cafeteriarendszer - amely közvetve vagy közvetlenül érinthet mindenkit, akinek van munkája - szerepet játszik a havi családi büdzsé alakulásában, és hosszabb távon a nyugdíj és az egészség terén is kulcsfontosságú. Bemutatjuk a béren kívüli juttatások egyik, ha nem a legfontosabb szeletét. (x)

BAMA

Az elmúlt hetekben született meg az a szabályozás, amely jövőre átszabja a cafeteria és béren kívüli juttatások rendszerét. Az egyik legfontosabb változás, hogy jövőre közel 50 százalékra emelkedik sok eddig kedvezményesen adható juttatás, így az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári tagsághoz adható munkáltatói támogatás adóterhe.

Habár a változás magát a pénztári rendszert és annak működését nem érinti, az adózási környezet kedvezőtlen változása miatt az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége azonnal lépett: a szervezet tárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal. Fő céljuk, hogy az öngondoskodás megfelelő rangot kapjon, tehát a munkáltatók továbbra is kedvezményesen támogathassák munkavállalóik egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári tagságát. Emellett a pénztártagok és a jövőben a kasszákhoz csatlakozni kívánó tagok érdekében az ÖPOSZ szeretné elérni, hogy az egyéni pénztári befizetések 20 százalékos adó-jóváírásának mértéke 2017-től 10 százalékponttal emelkedjen. A jelenlegi 20-ról 30 százalékra növekedő kedvezmény ugyanis fokozottan ösztönözné az egyéni megtakarítókat.

A pénztárak ugyanis nagyon meggyőző előnyökkel bírnak: egyszerű, érthető, rugalmas és olcsó befektetési formát kínálnak, és szép eredményeket értek el. Az önkéntes nyugdíjpénztárak a tavalyi alacsony hozamkörnyezeten is 4% feletti reálhozamot produkáltak, vagyongyarapodásuk évek óta kiemelkedő mértékű. Az egészségpénztárak által finanszírozott (egészséggel összefüggő, sőt újabban már önsegélyezési) szolgáltatások pedig nagyon népszerűek a tagok körében.

Az ÖPOSZ szerint a magyar lakosság egyre tudatosabb, és felismeri azt, hogy a jövőről időben gondoskodni kell. A pénztári megoldásokat pedig pont erre találták ki.

Sok múlik a munkáltatókon

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke lapunknak elmondta, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári tagsághoz adható kedvezményes támogatás fenntartása azért fontos, mert olyanok számára is lehetővé teszik a pénztári megoldásokkal történő öngondoskodást, akik amúgy nem feltétlenül tudnának erre a célra pénzt fordítani. Az ÖPOSZ friss kutatása szerint a pénztártagok több mint fele kap a munkáltatójától támogatást nyugdíj- vagy egészség célra jelenleg, ami tekintélyes arány. Az elnök épp ezért azt tanácsolja a vállalatoknak, hogy kalkuláljanak, és ha tehetik az új adózás mellett is támogassák tovább dolgozóik öngondoskodását, már csak azért is, mert az ÖPOSZ felmérése szerint a pénztártagok szemében dobogós mindhárom megtakarítási cél, a nyugdíj, az egészség és a gyerek tanulmányira való takarékoskodás megvalósítható a pénztárakon keresztül.

Az elnök kiemelte: az öngondoskodás nagyon fontos annak érdekében, hogy az egészségpénztári szolgáltatások segítségével a munkavállalók egészségesek legyenek és maradhassanak, az önkéntes pénztári tagságukkal pedig megalapozhassák az anyagi biztonságot a nyugdíjas éveikre. “Mivel potenciálisan 4 millió magyar munkavállalóról van szó, ezért a fokozott állami ösztönzőkre, például munkáltatói ösztönzők és adókedvezmény formájában mindenképpen szükség van. A pénztári megoldások az egyik legjobb előtakarékossági alternatívát jelentik, így reméljük, hogy a javaslatainkat elfogadják, és ezzel az öngondoskodás megfelelő súlyt kap” - közölte az elnök.

Ezek is érdekelhetik