PR-cikkek

2016.11.02. 10:08

Elsők között a megyében a robotika oktatásában

Az iskolában zajló oktató-nevelő munkát, a gyerekeknek szervezett programokat, a pluszszolgáltatásokat a nagyvárosi iskolákban is megirigyelhetik, legyen szó sportolásról, vagy az informatikáról, amely a tankerület és az önkormányzat eredményes együttműködését is mutatja. (x)

BAMA

Bikalon már természetes, hogy az iskolai oktatás, a foglalkozások része a kézilabda, az úszás, a lovaglás, és részt vesznek a Bozsik-programban az ifjú labdarúgópalánták.

A sportolás mellett az informatika és a robotika területén is komoly eredményeket értek el. Országosan is mindössze öt iskola büszkélkedhet azzal, hogy Lego-robotokat nyertek és ezeket programozhatják a szakköri foglalkozásokon. Az iskola is csatlakozott a Microsoft Innovatív Iskola Programhoz. Ebben a cégóriás komplex kapacitásfejlesztési programot kínál, amelynek során az iskolák egymással és a Microsoft munkatársaival együttműködve segítik az oktatás fejlődését. A Microsoft a komplett iskolai kommunikációs rendszer kiépítésével, a legmodernebb felhő alapú technológiákkal, gyakorlati képzésekkel és a tapasztalatok átadásával segíti a tehetségműhelyek felállítását.

– Ismereteim szerint a bikali iskola az első a megyében, amely csatlakozott a programhoz, ehhez pedig rendelkezésre állnak a megfelelő programok, és számítástechnikai eszközök is. Reméljük, ez a program is hozzájárul ahhoz, hogy minél vonzóbb legyen az iskolánk a gyerekek és a szülők körében. Az intézmény fenntartója a KLIK, jó az együttműködésünk, emellett az önkormányzat is magáénak érzi az intézményt, így mindent megteszünk a további fejlesztés érdekében, és várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!