PR-cikkek

2016.11.13. 23:13

További ingatlanok kaptak megújult külsőt a belvárosban

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (korábbi nevén Pécs Holding Zrt.) tavaly indította el a belvárosi üzleti célú bérlemények felújítási programját, amelyet idén tovább folytattak. A cél egy rendezett, kulturált, a műemléki szempontokat is figyelembe vevő belvárosi utcakép kialakítása. (x)

BAMA

Az elmúlt évben két ütemben közel nettó 22 millió forintot költött arra a társaság, hogy a Király utcában, a Ferencesek utcájában, a Majorossy utcában, a Széchenyi téren is megszépüljenek az ingatlanok, azok homlokzata megújuljon.

A program I-es és II-es ütemének látványos sikere apropóján a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. folytatta a városszépítő felújításokat. A III. ütem keretében az idei tervek szerint újabb öt ingatlan kapott megszépült külsőt ez év őszig. A III. ütem nettó 10,7 millió forintjából a Király utcában egy (Király u. 17.), a Kazinczy utcában kettő (Kazinczy u. 1., 2.), a Kóczián Sándor utcában (Kóczián Sándor u. 1.) és a Ferencesek utcájában (Ferencesek u. 2.) egy-egy ingatlan homlokzata újult meg. Volt, ahol a teljes utcafronti felületet rendbe tették, máshol a földszinti részeket is rendbe hozták. Jövőre, szintén a III. ütem keretén belül a pécsi Király utcában még további négy, a Széchenyi téren kettő, a Ferencesek utcájában három és a Jókai téren szintén három ingatlant tesznek majd rendbe.

A tavalyi év tapasztalata, miszerint a felújított homlokzat kiadhatóbbá teszi az ingatlanokat, idén is beigazolódtak, hiszen a fentiek közül két ingatlanba is – melyek 2013 óta kiadatlanok voltak – új bérlők költöztek. Természetesen ezen ingatlanok bérbeadása szempontjából a homlokzati felújítás csak egy (de nem elhanyagolható) része volt a felújításoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!