PR-cikkek

2016.11.02. 10:09

Új programok a hagyományos rendezvények mellett

Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a faluszépítő egyesület a tökfesztivált. (x)

BAMA

A programok miatt is érdemes ellátogatni a településre, különösen nyáron szervezett sok rendezvényt az önkormányzat, a német önkormányzat, az iskola és a civil szervezetek. Idén 29. alkalommal rendezték meg az általános iskolások focirangadóját, a Cimea Kupát a sásdi kistérség intézményeinek a bikali műfüves pályán. Jövőre, a harmincadik kupára meglepetéssel is készülnek majd a szervezők a résztvevők számára.

Szintén a focihoz kapcsolódott a 24 órás labdarúgótorna, amely a település szinte összes lakóját megmozgatta, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Akik nem csatlakoztak egyetlen induló csapathoz sem, szurkolóként vettek részt a programban. A rendezvény sikere és az érdeklődés alapján döntött úgy a szervező, a Bikal Nonprofit Kft., hogy jövőre is meghirdetik ezt a sportos programot.

Szintén nagy érdeklődés kísérte az immár hagyományos Studer Imre emléktornát és a halászléfőző-versenyt, amelyet a német önkormányzat szervezett. A település egyik legnagyobb rendezvénye a falunap, neves fellépőkkel és látványos programokkal.

Idén első alkalommal rendezte meg a faluszépítő egyesület október elején a tökfesztivált, amelyre már tavasszal megkezdték a felkészülést, amikor elvetették a magokat. A fesztiválon minden program a tök körül forgott, így lehetett kóstolni tökből készült ételeket, leveseket, édességeket, süteményt, bólét, faragtak töklámpást, és az ügyes kezek egyéb díszeket is formáltak a kézműves-foglalkozáson.

A hagyományok szerint november első hétvégéjén rendezik meg a falusi disznótorost az önkormányzat, a német önkormányzat és a civilek szervezésében. A disznót közösen dolgozzák fel, illetve a disznótoros vacsorát is közösen fogyasztják el, az elmaradhatatlan töltött káposztával. Az iskolások is készülnek erre az alkalomra egy-egy műsorral.

Tavaly szintén első alkalommal szervezeték meg az adventi vásárt kézművestermékekkel, süteménnyel, kürtőskaláccsal, teával és forralt borral.

– Igyekszünk új programokat kitalálni és megszervezni, mert a tapasztalatok szerint nagy az érdeklődés a lakók körében. Fontos ez az együttlét, a közös kikapcsolódás, ezt a lakók is érzik, ezért külön öröm, hogy ők maguk is felvállalják a szervezőmunkát – hangsúlyozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!