Sport

2008.12.27. 10:22

Megvált a brazil centertől a MiZo-Pécs

Felbontotta Graziane Jesus de Coelho szerződését a MiZo Pécs 2010 csapata, a brazil center teljesítménye ugyanis nem volt arányban a ráfordításokkal.

Horváth László (DN)

Graziane de Jésus Coelho januártól már nem játszik a MiZo Pécs 2010-ben. A brazil válogatott kosaras még az ünnepek előtt, december 21-én az idei utolsó bajnokin, idegenben a Győr ellen szerepelt utoljára pécsi színekben. Azóta már el is köszönt, és hazautazott Brazíliába. Sokáig nem lehetett tudni, hogy a klubvezetés melyik légiós mellett teszi le a voksot, ugyanis egyszerre öt külföldit nem tudnak tartani. Eddig Brooke Queenan, Kelly Mazzante, Sara Krnjics és Coelho kosarazott a Mecsekalján, de januárban jön a tengerentúlról Nicole Ohlde, neki pedig kell a hely. Az amerikai Brooke Queenan opciós szerződése az év végén lejár, azt most Coelho kárára meghosszabbították.

– Szakmai döntés született, ám egyben pénzügyi is. Ohlde nem lesz olcsóbb, de feltehetőleg jobb lesz Coelhonál – jegyezte meg Fűzy Ákos vezetőedző.

– Grazie teljesen normálisan, profi módon fogadta a döntésünket, a menedzserével pedig le szeretnénk zárni a még függő ügyeket. Ezúton is meg szeretném köszönni a játékosnak az elmúlt másfél évet, mert hozzáállásával, mentalitásával hasznos emberünk volt, emberi tulajdonságai miatt hiányozni fog, és épp emiatt is szeretnénk minden segítséget megadni neki, hogy jó csapatban folytassa tovább a pályafutását. Kultúrált, sportemberekhez méltó módon búcsúztunk el egymástól – mondta Rózsa Gábor.

Coelho mindenesetre jubilálóként távozott, a nevéhez fűződik az 1993 óta negyvenegyezredik, és 1995 óta a harmincötezredik pécsi bajnoki pont.
Ohlde január 10. körül érkezik. Októbertől, az amerikai női profi liga idényének vége óta nem kosarazott, azonban személyi edzője van, aki nem engedi, hogy esetleg eltunyuljon.

Egyébként a magyar bajnokságban három idegenlégiós játszhat, az Euroliga szabályai pedig két tengerentúli játékost engednek meg.

Januárban nem lesz bajnoki, de folytatódik az Euroliga

Január elejéig pihenőt kaptak a MiZo Pécs 2010 játékosai, 5-én lesz az újév első edzése. Bajnokira az esztendő első hónapjában nem kerül sor, tétmeccsre azonban igen. A BSE elleni oda-visszavágós Magyar Kupa-összecsapást a tervek szerint 20-án és 23-án rendezik meg, az első mérkőzés Pécsett lesz. Az Euroliga január 27-én folytatódik, a nyolcaddöntővel. A MiZo Pécs 2010 ellenfele az olasz Velence, a párharc két győzelemig tart, az első találkozó helyszíne az olasz tengerparti város.

A B-csoportot az MKB-Eurolesing Sopron előtt, hét győzelemmel és három vereséggel megnyerő Velence (hivatalos nevén Umana Reyer Venezia) Fűzy Ákos vezetőedző szerint verhető, ezt arra alapozza, hogy látta már őket játszani. Úgy véli, nincsenek kimagasló klasszisok náluk, de jól összeszokott, egységes a csapatuk. Rendszerint kilenc-tíz kosarast szerepeltetnek. Az még a pécsiek mellett szólhat, hogy az Európa-bajnoki pótselejtezőben az olaszok is érdekeltek, velencei színekben játszó válogatottjaik valószínűleg fáradtak lesznek, és távollétük miatt keveset készülhetnek klubjukban az Euroliga-folytatásra. Egyébként az itáliaiakon kívül szlovén, montenegrói, amerikai, honosított kanadai és portugál kosárlabdázójuk van.

A B-csoportot az MKB-Eurolesing Sopron előtt, hét győzelemmel és három vereséggel megnyerő Velence (hivatalos nevén Umana Reyer Venezia) Fűzy Ákos vezetőedző szerint verhető, ezt arra alapozza, hogy látta már őket játszani. Úgy véli, nincsenek kimagasló klasszisok náluk, de jól összeszokott, egységes a csapatuk. Rendszerint kilenc-tíz kosarast szerepeltetnek. Az még a pécsiek mellett szólhat, hogy az Európa-bajnoki pótselejtezőben az olaszok is érdekeltek, velencei színekben játszó válogatottjaik valószínűleg fáradtak lesznek, és távollétük miatt keveset készülhetnek klubjukban az Euroliga-folytatásra. Egyébként az itáliaiakon kívül szlovén, montenegrói, amerikai, honosított kanadai és portugál kosárlabdázójuk van. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!