Sport

2010.09.28. 10:08

A felkészülési időszakban nem megy a pécsi férfi kosárcsapatnak

Ugyan a szezon csak a jövő hétvégén kezdődik, sokan már előre féltik a bajnokságtól a csapatot.

Fülöp Zoltán

Augusztusban kezdte el a felkészülést az októberben kezdődő bajnoki szezonra a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata – s a mérleg egyelőre nem túl fényes. Összesen nyolc hivatalos mérkőzést vívott a csapat, s ebből csupán egyet sikerült megnyerni. Ráadásul az augusztusban érkezett három légiós, Sefton Barett, Antony Fisher és Tate Decker sem tagja immár a gárdának. Jelen állás szerint mindössze egy külföldi kosaras, Muhammad El-Amin áll a pécsiek alkalmazásában – a centernek hozott Ivan Miskovic három meccs után tovább is állt.

– Tény, hogy a felkészülési meccseinken egyelőre nem remekelünk – mondta el lapunknak Máté János, a csapatot működtető kft. vezetője. – Ám a kulcs itt szerintem a „felkészülési” szó: nem most kell ugyanis győzelmeket aratni. Ennél sokkal fontosabb, hogy az edzőnk lássa, ki mire képes, és mire számíthat egy-egy játékostól a bajnoki idényben.

Máté János kérdésünkre megerősítette: a következő napokban biztosan érkezik még egy, de lehet, hogy kettő légiós a csapathoz.
– Meglehet, hogy a korábbi külföldi kosarasaink megszórták magukat, de tudni kell, hogy a számok becsapósak: az például nem derül ki belőle, hogy hány pontot kaptunk azért, mert nem védekeztek. Az edzőnk olyan játékosokat szeretne szerződtetni, akik ezt a feladatot is elvégzik. Most tehát ezen dolgozunk. Sok időnk ugyan nincsen, de pánikra egyelőre semmi ok: ha igazán jó kosarasokat találnunk, akkor biztosan gyorsan be tudnak majd illeszkedni.
A sorozatos vereségek persze a csapat hangulatára is rányomja a bélyegét.

– A Paks elleni vereséget követően összeültünk a játékosokkal, hogy kibeszéljük magunkból a problémákat – árulta el Tóth Norbert, a PVSK bedobója. – Szerintem ez nagyon jót tett mindenkinek, mert ugyan a következő találkozókat is elbuktuk, de egy egészen más mentalitású pécsi gárda lépett ekkor már pályára. S hogy mikor lesz már győztes az a mentalitás? Hát, azt hiszem, addig, míg nincs teljesen kész a keret, nem sok értelme van összességében beszélni a csapatról. Most nagyon bízunk abban, hogy végre olyan légiósok érkeznek majd, akik tényleg a gárda húzóemberei lehetnek, és a szerkezetbe is beilleszkednek. Ha így lesz, akkor jók leszünk a bajnokságban is.

Az edző szerint legalább a magyarok gyakorolhattak

Nyilvánvaló, hogy a pécsiek vezetőedzője, Ivica Mavrenski sem elégedett az eddigi eredményekkel – ő azonban lát biztató jeleket.

– Persze, hogy nem egy szerencsés helyzet az, hogy alig két héttel a bajnokság kezdete előtt még nem teljes a keretünk, ám úgy gondolom, inkább most cseréljünk légiósokat, mint szezon közben. Ráadásul pozitív hozadéka is van ennek: így ugyanis több lehetőséget kaphatott Kiss Kornél, Kovács Péter, illetve a többi magyar kosaras, azaz ők igazi meccsszituációban gyakorolhatták a megtanultakat. Mindenesetre nagyon bízom abban, hogy a hétvégi, újvidéki tornán már légiósokkal együtt szerepelünk, s a bajnoki rajtra össze is állunk.

Nyilvánvaló, hogy a pécsiek vezetőedzője, Ivica Mavrenski sem elégedett az eddigi eredményekkel – ő azonban lát biztató jeleket.

– Persze, hogy nem egy szerencsés helyzet az, hogy alig két héttel a bajnokság kezdete előtt még nem teljes a keretünk, ám úgy gondolom, inkább most cseréljünk légiósokat, mint szezon közben. Ráadásul pozitív hozadéka is van ennek: így ugyanis több lehetőséget kaphatott Kiss Kornél, Kovács Péter, illetve a többi magyar kosaras, azaz ők igazi meccsszituációban gyakorolhatták a megtanultakat. Mindenesetre nagyon bízom abban, hogy a hétvégi, újvidéki tornán már légiósokkal együtt szerepelünk, s a bajnoki rajtra össze is állunk. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!