Sport

2010.10.06. 15:33

Josip Glavinic a pécsi férfi kosarasok új irányítója

Egy problémát sikerült megoldaniuk a PVSK-Pannonpower vezetőinek: a férfi kosárcsapat ugyanis irányítóposztra leszerződtette a horvát Josip Glavinic-ot.

F. Z.

A 28 éves játékosnak a múlt hétvégi, újvidéki tornán mutatott teljesítménye győzte meg a szakmai vezetést: a felkészülési mérkőzéseken a pécsiek egyik legjobbja volt (az első találkozón 16, a másodikon 20 pontot szerzett). Josip Glavinic 192 cm magas, korábban Dubrovnikban, Rijeká-ban, a Zágráb Cedevita és a szlovák Nyitrabánya csapatában kosarazott. Utóbbinál 44 mérkőzés során átlagban 20,5 pontot dobott, 4,5 lepattanó landolt a kezében, és 6,8 gólpasszt is kiosztott.

– Örülünk, hogy végre egy olyan kosaras került hozzánk, aki, ha kell, elvállalja a kényes szituációkat, ám a labdát sem csak örökölni lehet tőle – mondta Máté János, a csapatot működtető kft. vezetője. – Ezzel azonban még nem zárult le a munkánk: jelenleg is keresünk egy centert. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy kiszemelttel, s valószínűleg a szezon kezdése előtt be is tudjuk jelenteni az új igazolásunkat.

A pécsiek az első fordulóban, jövő hétfőn idegenben a Szolnokkal találkoznak.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!