Sport

2010.11.24. 20:14

A Pécs 2010 a csoportelső vendége lesz

Nyugodtan kosarazhat a Pécs 2010 a kiválóan védekező olaszok csarnokában, nem Iványiék az esélyesek.

Horváth László

Taranto gyönyörű város lehet, 200 ezren lakják, a tengerparton fekszik. Azonban Pécsről nem lehet gyorsan megközelíteni. Budapestről repülővel Milánóba, onnan szintén a levegőben Bariba, majd busszal Tarantóba vezetett az út. Egy napjuk ráment az utazásra a pécsi kosaraslányoknak. És a csütörtök esti, idegenbeli Euroliga-meccs után újra el kell játszani ugyanezt – csak visszafelé. Fárasztó.

– Fáradtak a játékosok, látom rajtuk. És ez a sok utazás miatt van – mondta Zseljko Djokics pécsi vezetőedző az elutazás előtti utolsó edzés után. – Hosszú a sorozat, benne több nehéz mecscsel, bajnoki, Euroliga egyaránt. A mostani ellenfél, a Taranto hazai pályán nagyon jó, most is ők az esélyesek, nekünk nincs veszítenivalónk. Bravúr kellene az idegenbeli legyőzésükhöz. A Győr és a Szeged ellen úgy nyertünk, hogy a fiatalok közül valaki extrateljesítményt nyújtott, most is arra lenne szükség.

A Taranto tavaly mutatkozott be az Euroligában. Előtte egy évvel a másik számú európai sorozatban, az Európa-kupában a döntőig jutott, ott a török Galatasaraytól kapott ki. Az itáliai klub nemzetközi társaság, van négy amerikaijuk (közülük ketten már olasz útlevéllel rendelkeznek) és egy-egy belga, francia, illetve szlovén kosarasuk. Utóbbi a nem régi igazolt kétméteres Dubravka Dacic, aki azonban eddig alig szerepelt új csapatában. Egységes, régebb óta együtt játszó, nagyon jól védekező együttes, az EL-ben eddig 56 kapott pont az átlaguk. Az egyetlen vereségüket úgy szenvedték el, hogy a Mondeville Franciaországban 64 pontot dobott nekik.

A hazai bajnokságban címvédő (és az idei kiírásban még egyedüli 100 százalékos) Pécs 2010-ben Nagy-Bujdosó Nóra és a szlovák Regina Palusna sérült, el sem utaztak. A szerb Jela Vidacic elrepült ugyan, de a játéka kérdéses.

A mérkőzés csütörtök este fél 9-kor kezdődik, egyetlen hazai tv-csatorna sem közvetíti élőben. Játékvezetők: Gologanov (bolgár), Krisztofidesz (ciprusi), Yrmaz (török).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!