VélemÉN

2012.01.13. 08:59

Levágják-e a polip csápjait?

Felelős politikusainknak végre szembe kellene nézniük azzal, hogy az érinthetetlenség mítosza összetörni látszik, az országot nem hitbizományba kapták, s tényleg felelősséggel tartoznak. Nemcsak a törvény előtt, hanem az Istan adta népnek is, akitől a hatalmat kapták.

Máté Balázs

Két hír a napokból: „Ha nem jut sürgősen pénzhez a BKV, leállhat a budapesti tömegközlekedés.” És: „Hagyó Miklós és társai a vádirat szerint másfél milliárd forintos kárt okoztak a BKV-nak.”

Amennyiben a vádaknak mondjuk csak a tizede megáll, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese társaival egy országot köpött szembe. Miközben már az egész rendszer recsegett-ropogott, a vélt bűnszövetkezet tagjai nokiás dobozban szállították a tízmilliókat a szervezet fejének, „BKV-s Eleonóra” pedig úgy vett fel több mint 86 millió forintot, hogy egy garasra sem lett volna jogosult. Ha mindez így van, akkor a maffia a politikát is behálózta úgy, hogy az itáliai hasonló ügyekre szakosodott Cattani felügyelőnek is nehéz dolga lenne
a szálak kibogozása.

Mindeközben az ilyen és más, még csak vélt visszaélések miatt indult nyomozások miatt sokan boszorkányüldözésről, koncepciós perekről beszélnek.
Ugyan akár ebben is lehet igazság (lásd: miért éppen most?), de szerintem másról van szó: féltik a bőrüket.

Pedig felelős politikusainknak végre szembe kellene nézniük azzal, hogy az érinthetetlenség mítosza összetörni látszik, az országot nem hitbizományba kapták, s tényleg felelősséggel tartoznak. Nemcsak a törvény előtt, hanem az Isten adta népnek is.

Mindettől független baranyaiéként őszintén szólva nem is igazán érdekel, jár-e a metró, vagy épül-e kaszinó Sukoróban. Csakhogy mindezeknek az árát végül mi fizetjük meg, hiszen az érintettek, ha oda is kerülnek, ahova valók, aligha keresik meg „odabent” kinti munkálkodásuk árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!