Kék hírek, bulvár

2008.05.22. 07:21

Elhunyt a zebrán elgázolt kisbaba is

A zebrán gázolt el egy babakocsit toló nagymamát szerdán délután egy autó a pécsi Kertvárosban. Az idős nő és unokája is súlyos sérüléseket szenvedett, a nagymama és a kicsi a kórházban elhunyt.

(mb)

A baranyai megyeszékhelyen, a Maléter Pál, és a Varsány utcák (azaz a Kertvároson átvezető úgynevezett elkerülő úton), kereszteződésében, szerdán késő délután történt baleset körülményeiről a rendőrség egyelőre annyit tett közzé, hogy a nagymama unokájával a zebrán szeretett volna átkelni. A hatvanhét éves asszony a babakocsival balról jobbra haladt át az úton, amikor egy érkező autós elütötte. (Úgy tudjuk, a sofőr egy harminckét éves, pécsi férfi volt.)

Bár a hatóság azt nem közölte, az átkelő pontosan melyik részén történt az ütközés, a helyszínelők által készített fényképekből arra lehet következtetni, hogy a nagymama már legalább a felezővonal környékén járhatott. A képekből az is kitűnik, hogy az autós fékezett, és minden bizonnyal kormánymozdulatokat is tett, de hiába, nem tudta elkerülni az ütközést.

A nagymama kezéből az autó kilökte a babakocsit, ami ezt követően nyolcvan métert gurult, éppen a szemközti sáv felé, egy érkező másik autó irányába. Annak vezetője azonban időben meg tudott állni, így a babakocsi, benne a kisgyermekkel, csak nekikoccant a jármű elejének.

A idős asszony a kórházba szállítását követően életét veszítette. A kisfiú sérülései életveszélyesek voltak, az orvosok csütörtökön küzdöttek az életéért, ám nem tudták megmenteni.

A nagymama egyik rokonától származó információink szerint az asszony vigyázott napközben a gyermekre. Éppen a szülőkhöz – akiknek egyedüli gyermeke a kisfiú – indult, amikor a tragédia történt. Az utat már számtalanszor megtette korábban, így bizonyosan tisztában volt azzal, hogy az átkelés ezen a szakaszon különös figyelmet igényel, mivel rendszerint óriási a forgalom.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főapitányság sajtóreferense elmondta, az autó vezetője elsődleges nyilatkozata során azt mondta, nem érzi magát felelősnek. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A baleset körülményeit, így azt is, mennyivel haladt a kocsi, szakértők bevonásával vizsgálják. A rendőrség várja azoknak a jelentkezését, akik látták az esetet. Ők a kapitányság közlekedésrendészeti osztályán, vagy a 107-es, rendőrségi segélyhívó telefonszámon tehetnek bejelentést.

A Független Hírügynökség pénteki információi szerint bevonják a balesetet okozó férfi jogosítványát.

A szemtanúk szerint

A baleset többen is látták. A rendőrség szerint egyikük azt látta, hogy elütötték az aszszonyt a kereszteződésben, és a babakocsi magára hagyottan gurulni kezd, további részleteket azonban nem közölt a hatóság. Úgy tudjuk, mindkét kocsiban voltak a vezetőn kívül mások is. Lapunknak egy, a közelben lakó asszony elmondta, egy óriási csattanásra lett figyelmes. Kinézett az utcára az ablakon, és azt látta, hogy a baleset az úttest közepe tájékán történt. Ő szintén látta a közel száz méteren át guruló babakocsit is, és azt is, hogy a szemközti sávban érkező autós még időben meg tudott állni.

A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az autó vezetője szabadlábon védekezhet. Amennyiben kiderül, kit terhel a felelősség a tragédiáért, és azt követően a bíróság is megállapítja a bűnösségét, legsúlyosabb esetben öt évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik a baleset okozóját.

Az elkerülő út, ami Kertvárost nem kerüli el

Azt követően, hogy közel húsz esztendő után 2006-ban elkészült a baranyai megyeszékhely belvárosát elkerülő félgyűrű, megoszlanak a vélemények az útról. A Kertvárosban lakók egy része szerint annak következtében, hogy a teherkocsik,és a személyautók jelentős része arra halad keresztül, túlságosan megnőtt ott a forgalom, valósággal rázúdultak a városészre a járművek. A tragédia közelében lakók szerint a kereszteződésben óriási nehézségekkel jár a gyalogos átkelés. Akikkel beszéltünk, úgy vélték, az autósok többsége biztosan nem a megengedett ötvennel, hanem jóval gyorsabban halad az elkerülő úton, és eszük ágában sincs átengedni a gyalogszerrel közlekedőket. Előfordul, hogy hosszú percekig kell várakozniuk az úttest szélén, míg meg merik kísérelni az átkelést az úttesten.

A sofőrök még akkor sem mutatnak hajlandóságot a megállásra, ha a járókelők már leléptek az úttestre. Az ott lakók szerint egyébiránt az önmagában is elképesztő, hogy az elkerülő útnak nevezett aszfaltcsík valójában nem kerüli el a sűrűn lakott városrészt, hanem éppenséggel kettészeli azt.

Tisztelettel megkérjük a cikkhez hozzászólókat, hogy hozzászólásaikban ne tegyenek egyértelmű utalást az autó vezetőjének személyazonosságára (nevének leírásával, illetve róla készült képre való hivatkozással), mert ezzel személyiségi jogot sértenek. A szerkesztők ugyan igyekeznek moderálni az ilyen jellegű hozzászólásokat, ám a jogsértéssel kapcsolatos felelősség a hozzászólót terheli.

A baleset súlyosságára való tekintettel kérjük, működjenek velünk együtt abban, hogy jelen fórum jogsértésektől mentesen, a tragédiát megillető tisztelettel folytatódjék. Megértésüket köszönjük.

<!-- Elhunyt a zebrán elgázolt kisbaba is A zebrán gázolt el egy babakocsit toló nagymamát szerdán délután egy autó a pécsi Kertvárosban. Az idős nő és unokája is súlyos sérüléseket szenvedett, a nagymama és a kicsi a kórházban elhunyt. (mb) Az elkerülő út, ami Kertvárost nem kerüli el Azt követően, hogy közel húsz esztendő után 2006-ban elkészült a baranyai megyeszékhely belvárosát elkerülő félgyűrű, megoszlanak a vélemények az útról. A Kertvárosban lakók egy része szerint annak következtében, hogy a teherkocsik,és a személyautók jelentős része arra halad keresztül, túlságosan megnőtt ott a forgalom, valósággal rázúdultak a városészre a járművek. A tragédia közelében lakók szerint a kereszteződésben óriási nehézségekkel jár a gyalogos átkelés. Akikkel beszéltünk, úgy vélték, az autósok többsége biztosan nem a megengedett ötvennel, hanem jóval gyorsabban halad az elkerülő úton, és eszük ágában sincs átengedni a gyalogszerrel közlekedőket. Előfordul, hogy hosszú percekig kell várakozniuk az úttest szélén, míg meg merik kísérelni az átkelést az úttesten.

A sofőrök még akkor sem mutatnak hajlandóságot a megállásra, ha a járókelők már leléptek az úttestre. Az ott lakók szerint egyébiránt az önmagában is elképesztő, hogy az elkerülő útnak nevezett aszfaltcsík valójában nem kerüli el a sűrűn lakott városrészt, hanem éppenséggel kettészeli azt. A szemtanúk szerint A baleset többen is látták. A rendőrség szerint egyikük azt látta, hogy elütötték az aszszonyt a kereszteződésben, és a babakocsi magára hagyottan gurulni kezd, további részleteket azonban nem közölt a hatóság. Úgy tudjuk, mindkét kocsiban voltak a vezetőn kívül mások is. Lapunknak egy, a közelben lakó asszony elmondta, egy óriási csattanásra lett figyelmes. Kinézett az utcára az ablakon, és azt látta, hogy a baleset az úttest közepe tájékán történt. Ő szintén látta a közel száz méteren át guruló babakocsit is, és azt is, hogy a szemközti sávban érkező autós még időben meg tudott állni.

A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az autó vezetője szabadlábon védekezhet. Amennyiben kiderül, kit terhel a felelősség a tragédiáért, és azt követően a bíróság is megállapítja a bűnösségét, legsúlyosabb esetben öt évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik a baleset okozóját. Tisztelettel megkérjük a cikkhez hozzászólókat, hogy hozzászólásaikban ne tegyenek egyértelmű utalást az autó vezetőjének személyazonosságára (nevének leírásával, illetve róla készült képre való hivatkozással), mert ezzel személyiségi jogot sértenek. A szerkesztők ugyan igyekeznek moderálni az ilyen jellegű hozzászólásokat, ám a jogsértéssel kapcsolatos felelősség a hozzászólót terheli.

A baleset súlyosságára való tekintettel kérjük, működjenek velünk együtt abban, hogy jelen fórum jogsértésektől mentesen, a tragédiát megillető tisztelettel folytatódjék. Megértésüket köszönjük. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!