Kiválasztás

2024.05.02. 08:00

Ez érdekelheti! - Elkezdődött az Elite Challenge Baranyában

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Április 30-án elkezdődött az Elite Challenge XVIII. A program, melyet 2012 óta rendeznek meg egy Európában egyedülálló, katonai jellegű kiválasztó program, mely civilek és szolgálattevők számára egyaránt elérhető. A Magyar Honvédség Rohamlövész tanfolyamának, a U.S. Army Ranger School, és az US Army Special Warfare Center and School kiválasztójának első hetét öleli fel, annak minden fizikai és pszichikai követelménytámasztásával megegyező módon. 

A jelentkezők idén új helyszínen, Pécsvárad mellett, a DEFEX Range lő- és gyakorlótér területén, a program sajátosságait kiszolgáló terepen dolgoznak. A programra bárki jelentkezhetett, aki betöltötte a 18. életévét és egészségügyileg, fizikailag terhelhető. Ők összesen 5 napon, 120 órán keresztül küzdenek a legkülönbözőbb kihívásokkal, az időjárás viszontagságai között, május 5-én érnek majd véget a megpróbáltatások.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!