Sport

2010.11.07. 15:32

Már készülődnek a téli sportok szerelmesei

Nemrég kinyitott a pécsi műjégpálya, rengeteg fiatalnak (és persze idősebbnek) szerezve ezzel örömet, és kínálva megfelelő sportolási lehetőséget.

K. Mayer A.

A nagy felújítások idén is elmaradtak a pécsi műjégpályán, de a szükséges karbantartásokat természetesen elvégezték, így nemrég megnyithatta kapuját a népszerű létesítmény. A nyitvatartási rend és az árak maradtak ugyanazok mint tavaly, de akadnak új, igénybe vehető kedvezmények.

– A TÜKE-kártyával érkezők tízszázalékos kedvezménnyel jöhetnek be, a nyugdíjasok pedig harminc százalékot kapnak – tudtuk meg Maretics György létesítményvezetőtől. – A korábban használt jegyeket pedig felváltották a karszalagok.

A jégpályán megmaradtak a régi szolgáltatások, amelyeket sokan vesznek igénybe. Így például akinek nincs korcsolyája, nem kell egy-két alkalomért rögtön vásárolnia, tud bérelni is. Akinek pedig a kori élével vannak problémái, azok a helyszínen meg is tudják éleztetni. A létesítményvezető hozzátette, november elején tanfolyamokat is indítanak kezdők és haladók számára, ahol képzett szakemberek segítségével lehet elsajátítani a megfelelő korcsolyázási technikát.

Amikor arról kérdeztük Maretics Györgyöt, hogy mekkora látogatottsággal számolnak idén, a következőket válaszolta: „Tavaly tízezres visszaesésünk volt a válság és a rossz, esős idő miatt: a húsz hétvégéből tíz-tizenkettőn esett. A válság ugyan maradt, de nagyon bízunk benne, hogy jobb időnk lesz, s ha ez így lesz, akkor negyvenöt-ötvenezer embert várunk az előttünk álló szezonban a pécsi műjégpályára.  

A sípálya is készen áll, várja a havat és a síelőket

A mecseki sípályájával kapcsolatban gyakorlatilag ugyanaz a helyzet mint tavaly, tudtuk meg Meződi Bélától, a PVSK síszakosztályának technikai vezetőjétől, mindenesétől. Ami azt jelenti, hogy a pályát ismét mindenki használhatja (már rendbe is tették, lekaszálták a füvet), a régi kis felvonó azonban idén is csak a szakosztály tagjai számára üzemel.

Mint minden évben, idén is nagy kérdés, hogy lesz-e egyáltalán hó a tél során a mecseki pályán. Meződi Béla elmondta, az előrejelzések alapján állítólag hosszú és hideg tél lesz, ami elméletileg jó, azt viszont senki nem tudja, hogy mindez mennyire párosul bőséges hóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!