Sport

2014.09.09. 19:10

Magyar kupa: újpesti gólzuhatag Himesházán

A megyei III.-ban szereplő Himesháza csapata számára hatalmas eredmény volt már az is, hogy a Magyar Kupában bejutott a legjobb 64 közé. Az már csak hab volt a tortán, hogy itt a nagy múltú Újpestet láthatta vendégül.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Ahogy arra számítani lehetett, hatalmas érdeklődés övezte a találkozót. A helyi műsorközlő tájékoztatása szerint 1353 szurkoló tette tiszteletét a kupameccsen, ami tekintettel arra, hogy Himesházán alig több mint ezren élnek, igencsak figyelemre méltó adat. Maga a meccs nem érdemel szót, az Újpest végig komolyan vette a találkozót, és végül kiütéses győzelmet aratott.

Himesháza–Újpest 0-13 (0-6)

Magyar Kupa, 2. forduló. Himesháza, 1353 néző. V.: Mód István. Himesháza: Wagner – Svegál D. (Hamburger, 55.), Dalmi (Ritzl, 69.), Kéméndi, Koch – Bazsonyi (Schmidt, 46.), Muth – Mozolai, Fischer, Svegál N. – Krász. Játékos-edző: Fischer Norbert. Újpest: Banai – Nego, Tsveiba, Vadász, Forró – Nagy (Berat, 57.), Bardhi – Simon K. (Ponce, 62.), Sztaniszavljevics, Szuljics – Ojo (M''Boma, 35.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gólok: Simon K. (3), Bardhi (3), Ojo (2), Szuljics (2), Ponce (2), Nego

További eredmények: Felsőtárkány–Bp.Honvéd 0-1, Békéscsaba–Siófok 3-1, Orosháza–Puskás-Akadémia 1-5, Tevel–MTK 2-7.

Szerdán két baranyai csapat is harcba száll a legjobb 32 közé kerülésért. Az NB III.-ban remekül kezdő, majd kissé megtorpanó Kozármisleny a Balmazújváros csapatát fogadja, míg a PMFC-MATIAS Szegedre utazik, ahol a SZEOL gárdájával csap majd össze. Véber György szerint – nem lebecsülve a szegedieket – remek felkészülés lesz a mai kupameccs a szombati Debrecen elleni bajnoki előtt. Szó se róla, nagyon jól jönne egy siker.

Mind a két mérkőzés 15.30-kor kezdődik.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!