Közélet

2014.09.24. 12:13

Már InterCity-t is elneveztek a PTE-ről

Szeptember 1-jétől a Budapest és Pécs között közlekedő egyik InterCity-járat „PTE IC” néven szállítja az utasokat.

BAMA

A Pécsi Tudományegyetem és a MÁV együttműködése értelmében 2014. december 13-ig viseli Magyarország első egyetemének nevét a délelőtti órákban Pécsről a fővárosba, késő délután pedig Budapestről a baranyai megyeszékhelyre induló IC.

A Pécsi Tudományegyetem a közelmúltban felmérést végzett a lakosság körében az egyetem ismertségéről. Az eredmények alapján a három év múlva alapításának 650. jubileumi évfordulóját ünneplő intézményt sokan ismerik, és presztízsét magasra értékelik, de az egyetem vezetői és munkatársai hisznek abban, hogy mindkét területen további fejlődés érhető el.

A PTE mint márkanév ismertségén lendíthet az az újítás, amely szerint a Pécsről a fővárosba 11.14-kor, Budapestről a baranyai megyeszékhelyre pedig 17.45-kor induló InterCity járatokat PTE IC néven indítják majd.

A két város között közlekedő vonatokat amúgy is nagy számban veszik igénybe a pécsi egyetem hallgatói, ezért az intézményi hovatartozást is tovább erősítheti az elnevezés.

Pécs már korábban kiérdemelte az Egyetemváros titulust – a számok ugyanis beszédesek: több mint 22 ezer hallgatójával, évi mintegy félezer programjával, eseményével a Pécsi Tudományegyetem jelentős mértékben járul hozzá a város gazdasági életéhez, annak fejlesztéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!