Kék hírek, bulvár

2014.09.30. 08:57

Tizenhatszor sújtott le a csákánnyal, majd szúrt: vádemelés tizenhat év után a pécsi férfi ellen

A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki még 1998-ban ölte meg egyik üzlettársát.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A vádlott és a későbbi sértett között üzleti elszámolás miatt haragos viszony alakult ki. A sértett a vádlottat tartozása miatt többször megfenyegette, ezért a vádlott elhatározta, hogy leszámol haragosával.

A vádlott társával – aki testőrként dolgozott neki – 1998. január 21-én a sértettet Pécs határába csalták, ahol közöttük ismét vita alakult ki. A vádlott testőre ököllel több alkalommal megütötte a sértettet, aki erre késsel fenyegette meg őket. A testőr ekkor elővette a vádlott pisztolyát, majd azzal figyelmeztető lövést adott le a sértett felé a földre.

Ezzel egyidőben a vádlott a gépkocsijából magához vett egy 1 méter hosszú csákánynyelet, majd azzal ütlegelni kezdte a sértettet. A sértett fejét legalább tizenhat ütés érte, melynek következtében a földre került. A támadói a sértettet ezt követően az út mentén egy lejtős részen legurították, ahol a vádlott a nála lévő késsel további tizenkilenc alkalommal szúrta meg a már magatehetetlen földön fekvő férfit. Az áldozat a szúrások és az ütések következtében elhalálozott.

A vádlott társát a bűncselekmény elkövetése után kilenc nappal elfogták, őt a bíróság 1999-ben elítélte. A vádlott közvetlenül a bűncselekménye elkövetése után külföldre szökött, akit a vele szemben kibocsátott elfogatóparancs alapján 2012-ben Angliában elfogtak, majd Magyarországra hozták.

A vádlott cselekménye különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekményt a törvényhozó többek között életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel is rendel büntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!