Közélet

2014.10.21. 17:21

Megyei közgyűlés: Nagy Csaba vezetheti Baranyát

Nem hozott meglepetést a megyei közgyűlés kedden tartott alakuló ülése: az elnök a várakozásoknak megfelelően Nagy Csaba lett.

M. B. (Dunántúli Napló)

Előzetesen benne volt a pakliban az is, hogy nem döntenek az alelnök személyéről – nem is döntöttek. A választás hivatalos végeredményének (a közgyűlésben a Fidesz-KDNP-nek 11, a Jobbiknak és az MSZP-nek 3-3, a DK-nak és az LMP-nek 1-1 mandátuma van) ismertetése és a képviselők eskütétele után az elnök kilétéről titkos szavazással határoztak. Nagy Csabát, a Fidesz-KDNP jelöltjét egyhangúlag szavazták meg a képviselők.

Az ezt megelőzően országgyűlési képviselőként és Pécs alpolgármestereként is tevékenykedő politikus megválasztását követően többek között azt hangsúlyozta, a területfejlesztésre Baranyának jutó európai uniós források minél hatékonyabban kell felhasználni.

– A háromszázegy település lakóit képviselő megyei vezetésnek első körben negyvenmilliárd forint támogatás sorsáról kell döntenie, s azon kell dolgoznia, hogy a megvalósuló projektek a lehető legnagyobb mértékben élénkítsék a gazdaságot és segítsék a munkahelyteremtést – fogalmazott közgyűlési elnökként tartott első beszédében Nagy Csaba.

A közgyűlésen határoztak még a képviselők a bizottságok tagjairól és vezetőiről, s megalakultak a frakciók is.

Úgy tudjuk, az alelnökről vagy alelnökről a háttérben tovább folytatódnak az egyeztetések, döntés várhatóan a következő közgyűlésen születhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!