Közélet

2015.02.09. 18:49

Külsős vizsgálat jön a pécsi buszleállás miatt

A pénteki döntés állítólag a sofőröket is megosztotta.

(Dunántúli Napló)

– Pénteken külsős, független szakértőket kértem fel egy vizsgálat lefolytatására arról, hogy miért állt le Pécsett a buszos közlekedés – felelte lapunk kérdésére Páva Zsolt. Pécs polgármestere hangsúlyozta, a vizsgálatot már a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület neki eljuttatott, ezt sürgető levele előtt elrendelte.

Azért nem pécsi szakértőket bízott meg, mert úgy látja, e kérdésben a különböző érdekek keverednek, a részrehajlás elkerülése miatt, a tisztánlátásért így volt szükséges.

Megírtuk: pénteken, miután reggel ónos eső esett, majd nulla fok alá esett a hőmérséklet, és sűrű havazás kezdődött, bő fél órára a Tüke Busz megbízott vezérigazgatója utasítására elrendelték a pécsi helyijáratú buszok közlekedtetésének teljes leállítását. Paiger István azzal magyarázta a lépést, hogy abban az időszakban a kollégái, az utazóközönség és a járművek épségének megóvása miatt nem volt más választása az útviszonyok, a keresztbeforduló autók, megállókban veszteglő járatok és balesetek miatt.

A polgármester közölte: egyes sofőrök szerint tényleg nem mehettek a buszok, mások szerint azonban hiba volt a teljes leállítás. Érdeklődésünkre Páva úgy felelt, ha fél órányi buszközlekedés leállítással meg lehet úszni a telet, annak örülni fog. Megkérdeztük, hogy arra is keresteti-e a választ a vizsgálattal, hogy miért voltak egyes buszos útvonalak szinte járhatatlanok, mert ezzel kapcsolatban legalább annyi panaszról tudunk. Úgy fogalmazott, hogy nyilván a körülményeket is meg fogják vizsgálni. Mindeközben a pécsi önkormányzat lapja szerint dolgozói „puccs” történhetett pénteken, a buszos szakszervezeti vezető viszont visszautasítja a vádaskodást.
Paiger István, a Tüke Busz vezetője kiemelte: baleset nélkül megúszták a pénteki napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!