Közélet

2015.06.25. 16:34

A Városi Polgármesterek Randevúját tartották Pécsett

Egy internetes szavazás eredményeként Kiss Attila, Hajdúböszörmény első embere lett az év polgármestere. Ezen kívül Fidrus Pétert, Ózd alpolgármesterét és Lovász Istvánt, Pécs jegyzőjét is díjazták csütörtökön a Zsolnay-negyedben, a Városi Polgármesterek Randevúján.

G. E.

A verseny szabályzata kizárja, hogy ugyanabból a városból több kategóriagyőztes legyen, de Páva Zsolt vissza is lépett a megmérettetéstől. A pécsi polgármester azért döntött így, mert egy a sajtóban is megjelent levél szerint az egyik pécsi önkormányzati cégnél szavazásra szólították fel a dolgozókat.
Lovász István beszédében a legszebb jogászi és közalkalmazotti pályának nevezte a jegyzői hivatást, és megköszönte a kollégáinak is a szakmai munkát, a díjat pedig szimbolikusan Páva Zsoltnak ajánlotta fel.

Az évente megrendezett magánrendezvény több mint két évtizedes múltja során már másodszor volt Pécsett. A program célja, hogy kötetlen formában találkozhassanak és beszélgethessenek az ország polgármesterei. A találkozó középpontjában idén a kultúra volt, így a kulturális államtitkár Hoppál Péter is arról beszélt, hogy a tárca és az önkormányzatok között az együttműködés sokrétű és nem csak a források odaítéléséről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!