Sport

2015.09.01. 16:53

Dragana Sztankovics bízik benne, hogy Hernandeznél tovább fejlődik

Lassan két hete már a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatánál edz a nemrég szerződtetett Dragana Sztankovics.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A fiatal, 20 éves szerb center a Soprontól érkezett, ahol állítólag nem felelt meg az orvosi vizsgálaton (a pletykák szerint így akartak megválni tőle), Pécsett viszont semmi problémát nem találtak, így gyorsan lecsaptak rá.

– Akkor hogy is volt azzal az orvosi vizsgálattal a Sopronnál?
– Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni ahhoz a dologhoz – válaszolta a mosolygós, szerb melegítőben feszítő center. – A Sopron döntése volt, én viszont már a PEAC-Pécs játékosa vagyok. Az elvégzett vizsgálatokon kiderült, hogy minden rendben van. Bízom benne, hogy új csapatomban meg tudom majd mutatni a képességeimet.

– Tehát egészséges, mint a makk?
– Az vagyok!

– Árulja el, miért a PEAC-Pécset választotta! A szerb edző, Zseljko Djokics épp a nyáron távozott, a helyére pedig spanyol került Roberto Hernandez személyében.
– Roberto nagyon szerette volna, hogy idejöjjek. Én pedig tudom, hogy milyen szisztéma szerint dolgozik, kemények az edzései, itt biztosan lesz lehetőségem a fejlődésre és arra, hogy sokat játsszam. Mert számomra ennyi idősen ez a legfontosabb.

– Hernandez szerint négyes és ötös poszton is bevethető. Melyik az igazi?
– Egyelőre az ötösön érzem jobban magam, nyilván elsősorban azért, mert ott játszattak. De szeretnék a négyessel is minél jobban megbarátkozni.

– Mire számíthatnak öntől a pécsi szurkolók? Ahogy hallom, a mentalitása alapján igazi szerb, vagyis megy, amíg a lábai bírják.
– Egyrészt nagyon pozitív személyiség vagyok – mondja nagy mosoly kíséretében, s miután Raksányi Krisztina bőszen bólogat mellette, ezt el is kell hinnünk. – Másrészt abban biztosak lehetnek a szurkolók, hogy mindent meg fogok tenni a csapat sikeréért. Az ötös posztból fakadóan pedig természetesen a palánk alatt fogok dolgozni, pontokat szerezni és blokkolni.

– Ha az U20-as Európa-bajnokságból indulunk ki, akkor jó formában kell lennie.
– Sajnos az Eb nem sikerült túl jól a szerb válogatottnak, hiszen csak a tizedik helyen végeztünk. Nekem viszont valóban nem ment rosszul, a kilenc mérkőzés során dupla-duplás átlagot hoztam.

Pécsett abban bíznak, hogy idővel itt is hasonlót fog produkálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!