Sport

2016.03.23. 18:35

PMFC: nem tudni, kinek üzent Márton

Márton Gábor, a PMFC edzője a Sellye elleni győzelem után találgatásokra okot adóan nyilatkozott.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Amikor a Pécs legyőzte a Sellyét, Márton Gábor elmondta, gyengébben játszott csapata a szokottnál, több határozottságot várt volna csapatától. A klub honlapjának nyilatkozva akadt azonban egy mondata, amit nem igazán értettünk: „Szomorú vagyok, de nem a meccs miatt. Nem tudom, hogy mi történik itt, de nekem elég furcsa érzéseim vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban, ám erről nem szeretnék beszélni.”

A Dunántúli Napló sportrovatát is többen felhívták afelől érdeklődve, hogy mire gondolhatott Márton, sokan azt gondolták, a klub vezetőinek üzent. A szakember tegnap a pmfc.hu-n tisztázta, nem erről van szó: „Nem gondoltam, hogy az utolsó mondatom ilyen találgatásokra ad majd okot. Szeretném tisztázni szurkolóinkkal, hogy nem azért aggódom, mi lesz jövőre. Edzői karrieremben először végre megbízható és szavatartó emberekkel dolgozhatok. Amit az önkormányzat és a PSN Zrt. vezetői ígértek nekünk, az maradéktalanul teljesül.”

Márton azt is hozzátette, a szezon végén bővebben is kifejti majd, mire gondolt. Sokan egyébként azt rebesgetik, hogy az edzőnél a játékvezetők ténykedése verte ki a biztosítékot. Hogy így van-e? Június elején megtudjuk.

Nem kell sok, hogy meglegyen a 100

Nem sok hiányzik ahhoz, hogy a PMFC elérje a 100 lőtt gólt a bajnokságban. Tizenkilenc fordulót követően 92-nél járnak a pécsiek, azaz a meccsenkénti átlaguk közelít az öthöz. Tekintettel arra, hogy jócskán van hátra a bajnoki szezonból, biztosan meg is lesz a „jubileum”, a kérdés csak az, hogy mikor. Persze nyilvánvaló, a szurkolók annak örülnének a legjobban, ha már szombaton, a Beremend elleni hazai találkozón meg lehetne ünnepelni a századikat, hiszen az egyúttal azt is jelentené, hogy gólparádét rendeznek hazai pályán Schmidték.

A házi gólkirály egyébként épp Schmidt Zsolt, aki jelenleg 22 találatnál jár, ezzel vezeti is a megye I. góllövőlistáját. Hadobás Gergő, a pécsiek másik támadója harmadik a rangsorban, ő húszszor talált be eddig az ellenfelek kapujába, míg a házi rangsor harmadik helyére Kónya Dávid fér még oda a maga 9 góljával.

Még két rangadó

Még 11 forduló van hátra a megye I.-ből, és a négy pontos előnnyel az élen álló PMFC számára még két komolynak ígérkező mérkőzés van hátra. Ráadásul Márton Gábor együttese gyorsan túl is lesz a rangadókon, ugyanis két hét múlva, április 3-án Siklósra utazik, majd egy hétre rá a Mohácsot fogadja a Stadion utcában. Ha ezt a két mérkőzést behúzzák Hadobásék, akkor óriási lépést tehetnek a bajnoki cím megszerzése felé.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!