Gazdaság

2016.06.10. 18:31

Határidőre fizetett a Zsolnay a dolgozóknak – felszámolás indulhat

Egy magyar építőipari cég – információnk szerint a West Hungária Bau Kft., vagy egy hozzá kötődő cég – benyújtotta a Pécsi Törvényszékre a Zsolnay Zrt. felszámolását célzó kérelmet.

B. A. (Dunántúli Napló)

A Zsolnay Zrt. pénteken átutalta a májusi munkabéreket annak a több mint száz dolgozónak, akik kedden mondtak fel a cégnél – értesült a hírről nem hivatalosan a Dunántúli Napló.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, a porcelánmanufaktúra alkalmazottai a tömeges felmondás után kivétel nélkül a nemrég megalapított pécsi önkormányzati céghez, a Ledina Kerámia Kft.-hez szerződtek, amely vállalta, hogy fizet a hozzájuk átjelentkezőknek, ha a Zsolnay többségi tulajdonosa péntekig nem utalná el a májusi munkabéreket.

Arról is értesültünk, hogy egy magyar építőipari cég – információnk szerint a West Hungária Bau Kft., vagy egy hozzá kötődő cég – benyújtotta a Pécsi Törvényszékre a Zsolnay Zrt. felszámolását célzó kérelmet. Kerestük a bíróságot, de azt mondták, ilyen ügyekben nem nyilatkozhatnak.

Mi úgy tudjuk, a West Bau követelésként megvásárolta az MFB által felmondott több mint 410 milliós hitelt, ezért, mint a tartozás tulajdonosa kezdeményezte a cég a felszámolást. A  Törvényszéknek három munkanapja van arra, hogy eldöntse, kirendeli-e a vagyonfelügyelőt a Zsolnay Zrt. élére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!