Közélet

2016.12.06. 17:55

Albán konzulátus nyílt Pécsett

Gazdasági, oktatási, kulturális kapcsolatok erősödhetnek.

Babos A.

 Konzulátust nyitott Pécsett Albánia, vezetője, a tiszteletbeli konzul Hafuzi Avnia, Baranyában is tevékenykedő vállalkozó lett. Korábban Komlón működött Albánia konzulátusa, de Pécsre helyezték át székhelyüket.
A legújabb pécsi diplomáciai kirendeltség a történelmi belvárosban, a Szent Mór utca Király utcához közeli részén kapott helyet. A tiszteletbeli konzul az avatóünnepségen azt mondta, szeretné elősegíteni a Magyarország és Albánia közötti üzleti-gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatokat, növelni a beruházások és turisták számát, az albánokét Pécsett, a magyarokét Albániában, valamint megköszönte a komlói vezetés eddigi segítségét és támogatását.



Hafuzi Avnia több mint harminc éve él Magyarországon, s úgy tartja, egyre több albán érdeklődik a pécsi befektetési lehetőségek, s a dél-dunántúli régió turisztikai kínálata iránt.
A tiszteletbeli konzulhoz hasonlóan Páva Zsolt az eddigi jó magyar-albán viszony elmélyítését, a gazdasági kapcsolatok és a turizmus élénkülését, illetve a pécsi albán egyetemisták számának növekedését is várja, mondta az ünnepségen a pécsi polgármester.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!