Hírek

2010.06.22. 18:12

A házigazdák győzelemmel, a franciák góllal búcsúztak

A házigazda dél-afrikai válogatott 2-1-re legyőzte kedden a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó francia csapatot a labdarúgó-világbajnokság A csoportjának utolsó fordulójában, s ezzel az eredménnyel mindkét csapat befejezte szereplését a tornán.

forrás: MTI

A vb-k történetében először a házigazda már a csoportkörben elbúcsúzott a további küzdelmektől. A 2006-os, németországi vb-n döntős európai alakulat búcsúja  nagy meglepetés: legutóbb 1974-ben fordult elő, hogy az előző vb finalistája már a csoportkör után kiessen, akkor az olaszok jártak így.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Dél-Afrikai csapat a második gólját szerzi
[/caption]
    
A csoport, 3. forduló:

Dél-afrikai Köztársaság - Franciaország 2-1 (2-0)
 
Bloemfontein, Szabad Állam Stadion, 45 ezer néző, v: Oscar Ruiz  (kolumbiai)
gólszerzők: Khumalo (20.), Mphela (37.), illetve Malouda (70.)
kiállítva: Gourcuff (25.)
sárga lap: Diaby (71.)


    
Dél-afrikai Köztársaság: Josephs - Ngcongca (Gaxa, 55.), Khumalo, Mokoena, Masilela - Sibaya,  Khuboni (Modise, 78.), Pienaar, Tshabalala - Mphela, Parker  (Nomvethe, 68.)

Franciaország: Lloris - Sagna, Gallas, Squillaci, Clichy - Diarra (Govou, 82.),  Diaby - Gignac (Malouda, a szünetben), Gourcuff, Ribéry - Cissé  (Henry, 55.)


    
I. félidő:

20. perc: Tshabalala bal oldali szögletét Lloris alaposan  elnézte, aláfutott a labdának, amelyre Khumalo érkezett a hosszú  oldalon, és két méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1-0).
    
25. perc: Gourcuff egy felugrás közben durván lekönyökölte  Sibayát, a játékvezető a mozdulatért egyből kiállította. 
    
37. perc: bal oldali dél-afrikai akció végén nem tudtak  felszabadítani az ügyetlenkedő védők, a labda Mphela elé került, aki egy méterről bekotorta azt a hálóba (2-0).
    
II. félidő:

70. perc: megszületett az első francia gól a vb-n: Ribéry ugrott  ki a jobb oldalon, középre adott, s az üresen érkező Malouda 7 m-ről a kapuba passzolt (2-1).
    
Az alaposan felforgatott francia csapat lépett fel  kezdeményezőbben, a házigazdák igencsak pontatlanul játszottak, s  nem is nagyon jutottak el a kapuig. A váratlanul született hazai gól, majd a francia kiállítás aztán megváltoztatta a játék képét, s a fölénybe került dél-afrikaiak - emberelőnyüket kihasználva - a  szünet előtt másodszor is betaláltak.
    
A fordulás után csökkent az iram, s bár mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek, újabb gólt sokáig nem láthatott a  közönség. Egy szép akció végén aztán megszerezték - a tornát  tekintve is - első góljukat a franciák, akik a lefújásig becsületből küzdöttek az egyenlítésért, de végül maradt a hazai siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!