Hírek

2007.02.03. 14:44

Egésznapos fogócska a Kossuth téren

Tömegoszlatásba kezdett, szombaton már sokadszorra a rendőrség a Parlament előtt, a Kossuth téren szombat délután nem sokkal négy órát követően.

BAMA

Az oszlatás előzménye volt, hogy a Hír TV közvetítő kocsija közvetlenül a kordonok mellé parkolt le. Egy rendőrjárőr megkérte a sofőrt, álljon arrébb. A téren jelenlévő mintegy 100 fős tömeg nemtetszésének adott hangot, az emberek a rendőrautó köré, a villamossínekre csoportosultak. A kialakult helyzetet látva a rendőrjárőr azonnal elhajtott a helyszínről, majd 10 perccel később több mint 200 rendőr sorakozott fel az Alkotmány utca, illetve a Vértanúk tere felől. A tüntetők többsége szinte azonnal elhagyta a teret.

A rendőrök hangosbeszélőn szólították fel az "illegális demonstrációban résztvevőket", hogy hagyják el a területet. A földművelésügyi minisztérium előtt ekkor mintegy 10-15 ember maradt, illetve néhány újságíró. A tüntetők közül néhányan azt kiabálták, hogy "nem demonstrálunk, sétálunk".

Az Alkotmány utcában mintegy 20-30 ember szidalmazta a rendőröket. A rendőrök rövid szünet után az Alkotmány utcán a Bajcsy-Zsilinszky út felé kezdték terelni az embereket két utcasaroknyit. Az Alkotmány utcában mindössze 5-10 ember maradt, néhányan kiabáltak a rendőrökkel, de a többség szétszéledt a környező utcákban. A Báthory utcában szintén mintegy 20-25 ember szóródott szét az oszlatást követően. A szombati negyedik tömegoszlatás idején gyűltek össze a legtöbben, de a tüntetők létszáma most sem haladta meg a százat.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!