Sport

2007.05.16. 12:38

Kelleyt kellene megfogni

Pécs | Ma vághatnak vissza a PVSK férfi kosarasai a bajnokság elődöntőjének első, Szolnokon elvesztett mérkőzéséért. Igaz, az idényben még nem sikerült még legyőzni az Olaj csapatát. A bama.hu online, élőben közvetíti az este hatkor kezdődő mérkőzést.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

A rájátszás már csak hab a tortán - válaszolta egy olvasó kérdésére Sztojan Ivkovics, a PVSK-Expo Center Pécs szakmai igazgatója néhány hete online interjúnkban. Nos, mára kiderült: nagy a hab azon a bizonyos tortán, hiszen a csapat elÕbb négymérkÕzéses, emlékezetes csatában felülmúlta a Zalaegerszeget, ma pedig a Szolnokkal játszik – immár a döntÕbe jutásért.

– Nem vagyok elégedetlen a szerdán mutatott játékkal, hiszen 26 percen keresztül az történt a pályán, amit mi akartunk. Kár, hogy negyvenperces egy meccs – tekintett vissza az elsÕ, 84-63-ra elveszített találkozóra Völgyi Péter vezetÕedzÕ.

A pécsi csapat valóban nem vallott szégyent: a támadásokat volt türelmük végigjátszani Simonéknak, és sikerült megfogniuk a Tisza-parti gárda legjobbját, Kelleyt is. Az amerikai légiós (a zalaegerszegi Bell-lel karöltve) egyértelmÛen kiemelkedik a magyar mezÕnybÕl (így valószínÛsíthetÕ, hogy jövÕre már nem a Tisza-parti gárdát erÕsíti), ezért kulcskérdés lesz, hogy a mai mérkÕzésen se nagyon hagyják Õt villogni Dénes Gáborék.

– Azt tudtuk, hogy Kelley a szolnokiak motorja, szombaton azonban Cziczás is új színt tudott vinni a hazaiak támadásába, és igazából Molnár András két triplája okozott nagyobb zavart. Jó volt a statisztikából is viszontlátni, hogy a lepattanóharcot megnyertük, több támadólepattanót szereztünk, amit egyértelmÛen az akarat diadalának tartok. Ha ehhez még jön egy kis szurkolói segítség a lelkes pécsi közönségtÕl, akkor ebben az idényben elÕször legyÕzhetjük Pór Péter csapatát – fÛzte hozzá a vezetÕedzÕ.

A meccsre kilátogatók egy újdonsággal mindenképpen szembesülnek: a vendégdrukkerek ugyanis ezúttal a nagy eredményjelzÕvel szemben, a keleti, E-szektorban kapnak majd helyet. A biztonsági szolgálat megítélése szerint ugyanis csak így lehet megnyugtatóan elkülöníteni egymástól a két kemény magot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!