Expo Center

2024.04.15. 16:20

Az okosotthonok kerülnek fókuszba a 17. Pollack Expon

Tizenhetedik alkalommal szervezi meg a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar a Pollack Expot április 18-án és 19-én. A pécsi Expo Centerben megszervezett rendezvény fókuszában a smart home, azaz az okosotthonok lesznek.

Czeczon Enikő

A Pollack Expo az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye, egy olyan esemény, amely sokkal több egy évente megrendezett szakkiállításnál. Az idei esemény keretében bemutatják, hogy milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhetnek létre intelligens épületek, azaz okosotthonok, de e téma mellett a rendezvényen teret kap az elmúlt időszakban egyre inkább előtérbe kerülő elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések. Ennek apropóján látható lesz az expon egy elektromos gokart, amelyet a PTE MIK gépész, ipari termék- és formatervező, villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus hallgatói építettek. 

okosotthonok, pollack expo, pécs
Az okosotthonok kerülnek előtérbe a 17. Pollack Expon
Fotó: Levai Gabor / Forrás: PTE

Választ kapnak az érdeklődők az okosotthonokkal kapcsolatos kérdésekre

A szakkiállításon több mint száz szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők, akik mintegy százharminc kiállító cég standjánál ismerhetik meg az újdonságokat. Mindezek mellett részei lehetnek a látogatók látványos bemutatóknak, mint például a 3D-nyomtatásnak, vagy a hallgatóknak meghirdetett zsaluzatépítő versenynek. 

A 17. Pollack Expo idén a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Open4Business nemzetközi üzletember-találkozójának is helyszínt biztosít, mint ahogy a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara szakmai tovább-képzésének is. Előbbi esemény középpontjában idén a gépipar, a gépgyártás, a fémfeldolgozás, az elektronika, a mérnöki tevékenységek, az automatizálás, a klaszter-együttműködés áll. A részesemény keretében előre szervezett tárgyalásokon kívül számos lehetőség adódik majd az üzleti kapcsolatok elmélyítésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában