Szombaton lesz az első vetítés

2022.07.05. 14:00

Jön, jön, jön idén nyáron is a sásdi kertmozi

Idén a tavalyihoz képest még jobb eszközökkel kínálnak szórakozást a helyieknek Sásdon. A kertmoziban szombaton lesz az első vetítés.

B. M.

Több mint három évtizedes szünet után tavaly nyitották meg újra a Hegyháti járás központjában a kertmozit. Jusztinger János polgármester kezdeményezésére támasztották fel az egykor szép élményeket adó kertmozit. A polgármesternek ráadásul külön kötődése is volt a filmszínházhoz, hiszen édesapja a helyi művelődési ház igazgatója volt és a mozit is vezette egykoron. 

A helyiek már az első évben nagyon megszerették az régi-új létesítményt, amelynek fontos eleme volt a közösségteremtés, idén pedig már szinte természetes volt a folytatás. Jusztinger János arról számolt be, hogy július 9-én, szombaton 21 órakor ismét lesz vetítés a településen kialakított kertmoziban. 

A belépés ingyenes lesz, aki szeretne, az kempingszéket, pokrócot, babzsákot is vihet magával, illetve a kihelyezett székek is rendelkezésre állnak. Ahogy fogalmazott, az "első vetítés a gyermekeké és a gyermeklelkű felnőtteké!"

Az aktuális filmet továbbra is a közönségszavazatok alapján választják ki, egy külön erre a célra létrehozott facebookos csoportban. 

A mozit 2021-ben szinte fillérekből valósították meg, idén azonban már arról számolhattak be, hogy 6,2 milliós pályázati támogatásnak köszönhetően új projektort, lejátszót, székeket vásároltak és korszerűbb hangtechnika is szolgálja a nézőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában