Különleges látnivalók

2023.06.14. 12:30

A három vár együtt vár

A Kelet-Mecsek nemcsak a pompás természeti kincseivel, túraútvonalaival, növényritkaságaival és állatvilágával csalogat, hanem gazdag történelmével, meséivel, legendáival - olvasható a Váras Hármas közleményében.

Dóri-Czine Vanessza

A Váras Hármas összefogás elsődleges célja mindezek élményszerű bemutatása – úgy, hogy a várlátogató vendégeket „körbeadva” nemcsak a Kelet-Mecsekben, hanem a történelemben is sétát tegyenek. 

Három helyszín, három történelmi kor, három hangulat – akár egyetlen napon bejárható, de érdemes hármat rászánni, mert mindhárom vár körül sok a felfedeznivaló! 

  • Pécsváradi vár: a magyar állam- és egyházalapítás emlékhelye, 1000 éves várkápolnával, számtalan kalandprogrammal 
  • Máré-vár, Magyaregregy: erdőbe zárt középkori vár, az utolsó magyarországiostrom helyszíne 
  • Szászvári Várkastély: középkori püspöki várkastély, interaktív kiállítással és kódfejtő játékkal 

Az összefogás célja az attrakciók láthatóságának erősítése, a tartózkodási idő növelése és az átélhető-hazavihető élmények fokozása. Ehhez az autós megközelítésen kívül gyalogos és kerékpáros útvonalakat is ajánlanak; valamint szállás- és étkezéskínálattal is készülnek. 

Az egyes helyszínek rendezvényeihez a másik két vár felvezető és levezető programmal csatlakozik, hogy az egész hétvégét lefedő programért érdemes legyen akár távolabbról is útrakelni. Iskolai csoportok számára a tantervhez, az éppen aktuálisan tanított történeti korszakhoz illeszkedő, de kalandos programcsomagot kínálnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában