Áttekintik a fejlődés ívét

2024.04.18. 10:30

Harminc évvel ezelőtt ruandaiak százezreit gyilkolták meg

A Vagabond Világjáró Klub és a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Évad – International Season – közös előadásának ad otthont április 18-án a Művészetek és Irodalom Háza délután 6 órakor.

Czeczon Enikő

Az esemény a 30 évvel a genocídium után: Ruanda Afrika csodaországa? címet viseli, előadója pedig Dr. Tarrósy István, a PTE Bölcsészettudományi Kar Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék egyetemi tanára lesz.  

Az előadás az Afrika Szabadegyetem soron következő előadása, amely az 1994 tavaszán végbement népírtás 30. évfordulója kapcsán tekinti át a kelet-közép-afrikai Ruanda fejlődési ívét. Az újjáépítés modelljének számos dimenzióját ismerhetik meg az érdeklődők saját terepi fotók segítségével, így a megbékélés kérdése, a nők politikai szerepvállalása, valamint a külső szereplők, különösen Kína részvétele az ország globális értelemben vett (újra)pozicionálása is terítékre kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában