Diákolimpia

2024.03.26. 16:01

Szárnyaltak a fiatalok: közel kétezer sportoló bizonyíthatott a hétvégén, köztük sok baranyai

Móga Richárd

Forrás: Diákolimpia

Népes Diákolimpia versenyek zajlottak a hétvégén, hiszen a „B” kategóriás tornászok és az úszók összesen több mint 1800-an vettek részt a kétnapos országos döntőkön.
Huszonkilencezer főt neveztek az úszók „B” kategóriás versenyeire, a legaktívabb vármegye Csongrád-Csanád volt.

A leány úszóknál Tóth Lilien, a Mohács Térségi Általános Iskola tanulója teljesített a legjobban a baranyaiak közül, 50 mellen másodikként végzett, míg a fiúknál a Kozármislenyi Janikovsky Éva Általános Iskola diákja, Krizsán Bernát ugyancsak 50 mellen hetedik lett.

Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a versenyengedéllyel nem rendelkező tornászok versenyeztek két napon át. Ez a sportág a lányok körében háromszor népszerűbb, mint a fiúknál. Idén 3320 diákot neveztek be, a legtöbben Budapestről indultak.

A lányok közül Hering Fanni (Pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola) és Huba Lorka Liána (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma) volt a legeredményesebb baranyai tornász, köszönhetően a tizedik helyezésnek, míg a fiúknál hatodikként végzett Herczeg Zalán Ferenc (Pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola). Csapatversenyben aranyérmet szerzett a Pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola (Herceg Zalán, Gálosi Gellért, Balatoni Zsombor, Hoffmann Máté, Hoffmann Bence, Nedjalkov Iván), de a lányok közt egy ötödik hellyel is büszkélkedhet az intézmény (Kömüves Dorottya, Erdősi Dóra, Hervanek Luca, Ertl Panna, Jankó-Király Sára, Hering Fanni). Továbbá ugyancsak ötödik lett az egyik korcsoportban a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma, míg a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tizenkettedikként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában