Kosárlabda

2024.04.16. 09:38

Pontot tehetnek a párharc végére

Kvanduk Bence

Forrás: NKA Universitas Pécs Női Kosárlabda Klub

Fotó: Viktor REBAY

Átviharzott az ELTE BEAC-on első helyosztóján az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, s azt a teljesítményt kedden 18.30-tól meg is ismételheti. Sőt, akár pontot is tehet a párharc végére Jovan Gorec együttese, hiszen a második sikerrel bejut az ötödik helyért vívott csatába. 

A fővárosiak nem szabad, hogy problémát jelentsenek Mérészéknek, főleg, ha el akarják érni a nemzetközi szereplés jogát. Ugyanakkor, ha a vendéglátónak sikerül összeszednie magát a nagy vereséget követően, egy szoros mérkőzésre képes lehet, ahogyan azt az alapszakasz végén is tette az NKA ellen. Akkor az utolsó negyedben fordított a Pécs. Épp ezért most az első mérkőzés lendületét átmentve kellene gyors győzelmet elérni. 

Az a későbbi párosításban még érdekes lehet, hogy ha most lezárja a párharcot az Akadémia együttese, akkor előbb végez, minthogy a másik ágon egyáltalán elkezdődött volna az ütközet, hiszen a TFSE-MTK és a Vasas Akadémia csak szombaton csap össze először, s akár 27-ig elhúzódhat az a párharc. Így akár tizenegy nap is eltelhet, mire egyáltalán azt megtudja Jovan Gorec, hogy ki ellen kell felkészítenie az együttesét az ötödik helyezésért vívott harcban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában