Kosárlabda

2024.05.01. 10:00

Tovább ütheti a vasat az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Egy hete nagy verést mért a kedvetlenül kosárlabdázó Sopronra az NKA Universitas Pécs kifejezetten motivált férfikosárlabda-csapata, szerdán 18 órakor pedig folytathatják az akadémisták útjukat az ötödik helyért. A két győzelemig tartó szériát akár már most le is zárhatja az NKA, s készülhet az 5-6. helyért rendezett párharcra. 

A soproniaknak csak akkor van esélyük elkapni Csirke Ferenc együttesét, ha valahogy Gasper Potocniknak sikerül feltüzelnie játékosait, mert a legutóbb mutatott teljesítmény nagyon kevés lesz. Az akadémisták koncentrációja sem lankadhat természetesen, végig a saját játékukat kell ráerőltetni az ellenfélre, keményen védekezve. Ha ezt végig tudják csinálni, akkor egész biztosan készülhetnek majd a folytatásra. Persze, ha a Sopronnak a hazai pályáját sikerül is megvédenie az NKA ellen, akkor is lesz még egy harmadik meccs a Fűzy Ákos Centerpályán, ahol kiharcolhatják a sikert ebben a csatában Kovács Péterék. 

Közben a másik ágon is lehet, győztest hirdethetnek, hiszen a Budapest Honvéd elvette a Debrecentől a pályaelőnyt, s így hazai pályán harcolhatja ki, hogy továbbléphessen az ötödik hely felé. Abban a párharcban is nagy különbség volt az első meccsen (86–62).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában