Közélet

2013.09.13. 10:02

Ami Pécsett biztos: Páva Zsolt maradna

Pécsett a Fidesz Páva Zsolt jelenlegi polgármestert indítja 2014 őszén is, az ő legfőbb, baloldali kihívója neve egyelőre nem ismert, de felmerült Koltai Dénes, volt egyetemi dékán, Pécs utolsó párttitkárjának a neve is.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

– Pécsett a baloldalnak összefogás nélkül nincs sok esélye a polgármesteri cím megszerzésére Páva Zsolt ellenében – vélekedett Horváth Csaba politológus. Szerinte az MSZP-nek, illetve a baloldali tömörülésnek érdemes lenne azon is elgondolkodnia, hogy független civilben gondolkozzon – tette hozzá.

Páva Zsolt érdeklődésünkre megerősítette, hogy elindul újra a polgármesteri székért. Így nincs is oka a kormányzó pártnak másban gondolkodnia, egyértelműen ő a legismertebb és legnépszerűbb politikusuk, akit már háromszor választottak meg polgármesternek.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Páva Zsolt újra indulni fog
[/caption]

Pécsett a legtöbben Tóth Bertalanról gondolják úgy, hogy az MSZP jelöltje lesz, hisz ő a párt városházi frakciója vezetője, és az országos elnökség tagja. A jelenlegi aktív tagság bizonyosan mögé is állna, de úgy tudjuk, vannak ellenzői is párton belül, bár nem feltétlenül a ma legaktívabbak. Tóth Bertalan lapunknak annyit mondott, nincs napirenden egyelőre a polgármesterjelölt személyéről nyilatkozni. Ő egyéniben indul a tavaszi választásokon, Csizi Péter fő ellenfeleként.

Úgy tudjuk, nem kizárt, hogy egy politikához nem, vagy nem szorosan kötődő, talán nem is MSZP-tag, egy civil lehet a jelölt, aki mögé felsorakozna az MSZP, és más baloldali szervezetek. Minderre nem hivatalosan is csak annyit mondtak az MSZP belső köreiből, hogy legfőbb céljuk a változás, a jelenlegi hatalom leváltása, amiben szerintük kulcskérdéssé vált, hogy igazán jó jelölteket találjanak.

<hirdets>

Baloldali független értelmiségiek, s néhány ma is regnáló MSZP-tag dobta be az ötletet, hogy Koltai Dénest, a PTE FEEK egykori dékánját indítsák polgármesterjelöltnek Pécsett. Koltai neve korábban többször felmerült már, de vele kapcsolatban az ellenoldal mindig megjegyzi, hogy ő volt Pécs utolsó párttitkára. Koltai ugyanakkor lapunknak azt mondta, eddig mindig ő visszakozott, s inkább egyetemi feladataira koncentrált. Az a korszak azonban lezárult az életében, s így ha jelölnék jövőre, elvállalná a feladatot.

Pécsett a Jobbik és az LMP is indít önálló polgármester-jelöltet, ezt biztosra mondták mindkét pártnál, de sem Gyimesi Gábor, sem Keresztes László Lóránt nem kívánta megerősíteni azt, hogy ők lehetnek az indulók jövő ősszel. Azt egyikük sem zárta ki, hogy benne vannak a lehetséges jelöltek közt, és ha őket jelölik, akkor elvállalják a feladatot.

Hogy kik indulnak a többi baranyai városban megtudhatja a mai Dunántúli Naplóból. A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!