Olvasóink szorgalmaznák a javítását

2024.03.29. 19:30

Évek óta némán áll a zenélő harangtorony a dzsámi mellett

Wald Kata

Forrás: dimbar76/Shutterstock

Fotó: Kurka Geza Corey

–  Még nagyon jól emlékszem, hogy mennyi helyszínen, milyen értékben fejlődött Pécs, amikor Európa Kulturális Fővárosa lett. Sajnálattal tapasztalom ugyanakkor, hogy az akkori fejlesztésekből mennyi ment tönkre, nem működik, vált lassan az enyészet áldozatává. Ilyenek a térkövezett területek, de nekem a legnagyobb szívfájdalmam a dzsámi melletti harangtorony meghibásodása, nem működése. Jó lenne ezeknek az értékeknek a megőrzésére, működtetésére nagyobb figyelmet fordítani

 – fogalmazta meg véleményét olvasónk.

Más a következőt írta: - Felháborítónak tartom, hogy hosszú évek alatt nem sikerült elérni, hogy ismét működjön a pécsi látványosság, a Széchenyi téri harangtorony. Pécsnek ez a látványossága. A város vezetése miért nem tesz semmit az ügy érdekében? Kizártnak tarom, hogy nem lehet megjavítani. Csak szándék kellene hozzá. Vagy talán a városházán nem tűnik fel senkinek, hogy a szinte az orruk előtt lévő torony évek óta nem üzemel, néma?

Van, aki szerint a városnak, az egyháznak, és nem utolsósorban a tervező egyetemnek kellene összefognia, hogy ez a látványosság újra működjön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában