Postabontás

2024.03.29. 08:20

Horror áron ígérnek gyógyulást a kiszolgáltatott embereknek – véli olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: GettyImages

Fotó: Gabor Meszesan

Hatszázezer forint. Ennyit fizetett egy idős ismerősöm egy lámpáért, ami állítólag elősegíti a gyógyulását. Története ott kezdődött, hogy egy ingyenes kezelésre kapott meghívást, aminek eleget is tett, miután egy korábbi balesete következményeként vállfájdalmakkal küzdött. Az első kezelés után úgy érezte, hogy az valamelyest segített. Aztán pár alkalmat követően addig addig győzködték, míg végül megvásárolta a készüléket. Ami, mint írásom elején jeleztem, hatszázezer forintba került. Nem olyan régen egy rádióműsorban arról volt szó, hogy egy szakember szétszedett egy szintén százezrekért hirdetett, gyógyulást ígérő lámpát, és az alkatrészek átvizsgálása során kiderült, hogy a termék értéke nagyjából tízezer forintra tehető. Nem állítom, hogy minden ilyen fajta lámpáról ugyanez elmondható, de a hatszázezer forintot mindenképp túlzónak tartom, és a módszer, ahogy a nénit rábeszélték a vásárlásra, szintén nem bizalomgerjesztő. Jó lenne, ha az illetékes hatóságok fokozottabban ellenőriznék az ingyenes vizsgálatokat ajánlgató szolgáltatókat!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában