Friss hírek

2006.01.27. 21:17

A hideg fejfájást okoz

A német neurológusok egyesületének legújabb kutatásai megállapították, hogy a hideg időjárás fejfájást okozhat a migrénre hajlamos emberekbél.

BAMA

A hideg és a szél hatására a fej izmai görcsbe rándulnak. Más tényezőkkel kiegészülve ez máris hirtelen jött, heves fejfájást okozhat. Az érzékenyebb embereknek éppen ezért mindeképp ajánlott a sapka, vagy a más, a fejnek a hidegtől való megóvására alkalmas öltözék viselete - jelentette ki egy kölni neurológus.

Szavai szerint a melegítés és a masszázs hatására az izmok egy ilyen roham után újra ellazulhatnak. Ugyanakkor, ha egy-egy ilyen roham elkapja az embert, annak hatása akár órákig is tarthat.

A német kutatók szerint az enyhébb és közepes erőséggű fejfájás eredményesen kezelhető egyszerű Aspirinnel is, a súlyosabb esetekkel azonban mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert az ekkor szükséges speciális gyógyszereket csak vizsgálat után írhatják fel.

A német kutatók figyelmeztettek arra is, hogy nemcsak a hideg, hanem a stressz, a csokoládé és az alkohol is okozhat fejfájást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!