Friss hírek

2006.03.06. 12:11

Új sorrend az SZDSZ fővárosi listáján

Módosította korábban elfogadott fővárosi listáján az első öt helyen szereplők sorrendjét az SZDSZ budapesti választmánya. Az új sorrend: Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Bőhm András, Béki Gabriella

BAMA

Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke hétfőn elmondta, elsöprő többséggel fogadták el a budapesti elnökség által beterjesztett javaslatot a sorrendre: Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Bőhm András, Béki Gabriella. A januárban elfogadott listát azt követően módosították, hogy az  5. helyre sorolt ferencvárosi polgármester Gegesi Ferenc jelezte, hogy egyéni jelöltként és nem a listán kíván indulni, "tudtán és  akaratán kívül jelölték" őt a listára. Januárban a budapesti szervezet több listát is elutasított, köztük a Kuncze Gábor és a Demszky Gábor által benyújtottat is.

A Szabad Demokraták Szövetségének országos tanácsa szombaton dönt a párt országos listájáról - jelentette be Kuncze Gábor. Elmondta, szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy a lista első 12 helyét automatikusan az ügyvivők foglalják el: fontosnak tartják, hogy a lista elején, vagyis bejutó helyen új arcok is feltűnjenek. Emellett növelnék a nők arányát, a különböző szakterületek képviselőinek számát, biztosítanák a vidéki Magyarország erőteljesebb képviseletét és megfelelő arányú fiatal bejutását is a parlamenti frakcióba - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!