Hírek

2006.02.04. 15:58

Lelőtték az emberekre támadó kutyát Nyíregyházán

Gyalogosokra támadt egy kutya szombaton délelőtt Nyíregyháza-Felsősimán, a vérengző ebet a rendőrök több lövéssel ártalmatlanították.

BAMA

Szombaton délelőtt Nyíregyháza-Felsősimáról jelentették a rendőrség ügyeletére, hogy egy nagytestű kutya két gyalogosra támadt. A férfi és az asszony úgy menekült meg, hogy a kutya harapásait egy táskával védték ki, majd egy megálló autóba ugrottak be.

Amikor a körzeti megbízottak a helyszínre érkeztek, az állat egy másik gyalogosnak is nekitámadt. A közvetlen veszélyhelyzetben a rendőr zászlós szolgálati pisztolyából több lövéssel is eltalálta az ebet, mely ekkor megfordulva társára ugrott. A törzsőrmester is többször tüzelt, és a kutya végül elpusztult. Személyi sérülés nem történt. Ezt követően jelent meg a közeli ingatlanról az állat gazdája, akinek felelősségét a rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja.

A parancsnoki vizsgálat eddigi megállapításai szerint a rendőrök egy állampolgár, és saját testi épségük védelmében, jogszerűen adták le lövéseiket, melyek embert nem veszélyeztettek. (objektív hírügynökség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!