Friss hírek

2006.02.18. 15:39

Több mint ezer halottja van a sárlavinának

Eddig 117 túlélőt és 55 holttestet találtak abban a Fülöp-szigeteki faluban, amelyet teljes egészében maga alá temetett egy sárlavina pénteken. Egyre kevesebb remény van arra, hogy újabb túlélőket találjanak. 1420 embert tartanak nyilván eltűntként.

BAMA

A Leyte szigetén, Manilától 675 kilométerre délkeletre fekvő Guinsaugon faluban legalább ötszáz lakóházat és egy iskolát temetett be a két hete szakadó eső nyomán felázott hegyoldalról lezúduló sár. Szombaton reggel 500 katona és civil részvételével nagy erőkkel folytatódott a több méteres sárréteg alá került faluban a mentés. Eddig 117 túlélőt és 55 holttestet találtak, és 1420 embert, közöttük 246 iskolást tartanak számon eltűntként. A katasztrófa mozgósította a nemzetek közösségét is. Az Egyesült Államok a haditengerészet két hajóját irányította át a térségbe. A szerencsétlenül jártaknak az Unicef, az USA Nemzetközi Fejlesztési Szervezete, az ENSZ és a Vöröskereszt már felajánlotta a segítségét. Orvosságot, élelmiszert, ruhaneműt, mentőosztagot, illetve segélyt küldtek a bajbajutottak megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!