Nagy ízvadászat

Idén is folytatódik a Nagy Ízvadászat, a Dunántúli Napló gasztronómiai sorozata.
Pályázzon kedvenc receptjével!

Ínyenc szarvas vagy őz tepsiben sütve

Hozzávalók:

  • 6-8 vastagabb szarvas vagy őz karaj szelet (comb)
  • 15-20 dkg csíkozott vagy kockázott gépsonka (vagy gomba erdei az igazi)
  • 6-8 db főtt tojás
  • 6-8 vékony szelet bacon szalonna
  • 15-20 dkg sajt reszelve
  • 3-4 db gyenge hagyma vagy snidling
  • olaj a hús sütéséhez
  • tej és fűszerek a pácoláshoz (bors
  • boróka)

A hártyáitól megtisztított húst a fűszeres tejben három napig pácoljuk, forgatjuk, annyi lében, hogy elfedje (hűtőben). Ezután lemossuk, kissé kiklopfoljuk és kevés olajon mindkét oldalát hirtelen fehérre sütjük. A sütőtepsiben a szalonnákat kiterítjük és ráfektetjük az előkészített húsokat. Ezután halmokat rakunk rá a szeletelt tojásból, sonkából (vagy gombából), snidlingből, hagymából (apróra vágott) tojással fejezzük be. A halmokat leöntjük a besamell mártással és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit fóliával takarjuk, az ízek így jobban összepárolódnak és kb. 35-40 percig sütjük. A fólia eltávolítása után még 10-15 perc szükséges a készre szükséges a készre sütéshez. Mindig az évszaknak megfelelő köret illik hozzá. Tavasz-nyár: friss párolt zöldségek, parázskrumpli, ősz-tél: főtt burgonya, vagy héjában sült krumpli

09.07., péntek

Beküldő: Hajnal Erzsébet, PÉCS

Receptkereső

Keresés a Nagy Ízvadászat 2007. évi receptjei között

Keresett kifejezés: