Sport

2006.07.17. 07:32

PVTC: bent a nők, kint a férfiak

Pécs | A PVTC két fronton is érdekelt volt a teniszezők Szuperligájában: a balokányligetiek férfi és női gárdája is a legmagasabb osztályú csapatbajnokságban játszott. A kimondott cél mindkét gárda esetében ugyanaz volt: a biztos bennmaradás.

BAMA

A most zárult idényben a PVTC női együttesének rendelkezésére a következő játékosok állnak: Lenka Wienerová, Bíró Laura Zsófia, Horváth Rita, Tellér Petra, Csordás Ildikó, Pálvölgyi Ágnes, Bagoly Edit, és Fedoszenkova Georgina. A csapat összességében teljesítette az elvártat: ötödik helyen zárt a bajnokságban, így jövőre is a Szuperligában játszhat. Horváth Rita kérdésünkre elmondta: komoly eredménynek tartja, hogy úgy végeztek az ötödik helyen, hogy a keret szinte csak helyi játékosokból állt. A náluk játszók nagy többsége Pécsett kezdett ismerkedni a sportággal, itt versenyzett különböző korosztályos csapatokban, és ezután épült be az élvonalbeli együttesbe. Külön öröm volt számára, hogy a mérkőzések egyike sem volt eleve lefutott, azaz a csapat tagjai valóban tudásuk legjavát nyújtották még a magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is.  
A PVTC férfi szakosztályának már nem jött ki ilyen jól a lépés: igaz, hogy összességében csak egy szetten múlott, mégis el kellett búcsúzniuk az első osztálytól. A csapatnak voltak jó meccsei (szoros csatában verték például a jó nevekből álló Győr gárdáját), ám néhány olyan találkozót is elbuktak, amely talán nagyobb rutinnal hozható lett volna. (A balokányligetiek kerete: Bozsik Attila, Erik Csarnakovics, Somogyi Zsolt, Sáros Zoltán, Simon István, Füle Zsolt, Marsalkó Dávid és Takács Tibor.) Az ő esetükben a következő idényre egyértelműen a feljutás a tarthatónak tűnő cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!