Sport

2007.07.08. 09:40

Csak párosban tudtak nyerni a hazai teniszezők a Szuperligában

Pécs | Mindkét pécsi teniszcsapat pályára lépett szombaton a női Szuperligában – ám sok sikerélmény egyiknek sem jutott.

F. Z. (VDN)

A Pécs 2000 TC az MTK-Újbuda csapatát fogadta a Bártfa utcai teniszcentrumban. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a fővárosi együttes nagyon kemény ellenfél, a gárda ugyanis bevallottan a bajnoki címre tör. Erősségüket jól jellemzi, hogy Gubacsi Zsófia csak a harmadik pályán játszott – tavaly ő még (éppen a Pécs 2000 TC színeiben) az egyes számú játékos volt. Ezekután nem különösebben meglepő, hogy a vendégek 8-1-re legyőzték a baranyaiakat. Az egyetlen hazai győzelmet a Marosi Katalin - Marina Tavares páros aratta.

– A rájátszás szempontjából mindegy, hogy 8-1-re, vagy 5-4-re kapunk ki – mondta el lapunknak Koncz Zsolt, a csapat vezetője. – A fontos most az, hogy a folytatásban legyőzzük az ellenfeleinket. Ha minden jól alakul, akkor a csoportunkban a második helyen zárunk, s így a másik csoport első helyezettjével mérkőzünk majd.

Szintén tegnap a másik pécsi csapat tagjai is ütőt ragadtak – és itt is csak a duók nyertek: a PVTC összesítésben 7-2-re kapott ki a fővárosi IDOM Teamtől, a két győzelmet a Csordás Ildikó - Bíró Laura Zsófia, valamint a Pálvölgyi Ágnes - Bagoly Edit kettős aratta. A folytatásban természetesen mindkét csapat javítani szeretne, és erre hamarosan lesz is lehetőségük: hétfőn a PVTC a BP. Spartacus, a Pécs 2000 TC pedig a Tabáni Spartacus vendégeként lép pályára. Az alapszakasz szerdán zárul, ekkor a PVTC a Vasassal küzd meg idegenben, míg a másik pécsi klub a Sopront fogadja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!