elítélték

2020.06.20. 11:00

A férj nem kajálta a cukorborsófőzeléket, ezért agyon akarta ütni feleségét

A Pécsi Törvényszék a június 16. napján megtartott előkészítő ülésen vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 évre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett házastársak. A vádlott 2019. október 3. napján a kora délutáni órákban ittas állapotban tért haza, számonkérte a sértettet, hogy

ebédre miért cukorborsófőzeléket készített.

Kettejük között szóváltás alakult ki, a sértett pofon ütötte a vádlottat. A vádlott ettől indulatba jött, és közölte a sértettel, hogy

„Most kimegyek a fejszéért és agyon ütlek te!”,

majd kiment a házból, az udvaron található melléképületből fejszét vett magához, a sértett ezen időszak alatt védekezésképpen sodrófát vett a kezébe.

A ház bejárati ajtaja előtt egymást kölcsönösen szidalmazták, a vádlott a fejszével hadonászott, míg a sértett a sodrófával többször megütötte a vádlott kezét. Az egyik ütés során a vádlott a sodrófát megragadta, azt megrántotta, amitől a sértett a bejárati ajtó előtt, a lépcső tetejéről a lépcső aljára esett. Ezt követően a vádlott kis erővel, egy alkalommal, a balta fokával a földön fekvő sértett fejére ütött, az ütéstől a sértett feje azonnal vérezni kezdett. A vádlott a sértett bántalmazását követően kerékpárra ült és eltávozott a helyszínről.

A sértett segítségért kiabált, melyet szomszédja hallott meg, aki azonnal értesítette a mentőket.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A balta fokával történő ütés a sértett koponyaboltozatán lecsúszott, emiatt az életveszélyes sérülés bekövetkezése kizárólag a véletlenen múlt.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik