női kézilabda

2021.06.02. 16:02

Maradt hiányérzet a PEAC játékosaiban

Az utolsó találkozón maradt alul a Dunaújvárossal szemben az NB II.-es pontvadászatban a PEAC női kézilabdacsapata. Bár csalódottak az eredmény miatt, megtanulják értékelni az ezüstöt Papp László szerint.

Kvanduk Bence

Fotó: PEAC

Az utolsó fordulóban kikapott a PEAC a Dunaújváros U22-től, amelybe több, az első kerethez tartozó játékos is visszajátszott, így pedig a sokáig verhetetlennek tűnő Halmaiék lemaradtak a bajnoki címről.

– Csalódott vagyok, és a lányok részéről is sok érzelmi kitörés volt az öltözőben. Nyilván nem szabadott volna kikapni Veszprémben, és egy meccset el is vettek tőlünk, amikor a technikai személyzet hibázott, de igazából ebben a felállásban, a négy-öt NB I.-es játékossal megerősített Dunaújvárossal nem vagyunk egyenlő ellenfelek – jelentette ki Papp László, a PEAC női NB II.-es csapatának vezetőedzője. – Jobban rágörcsöltünk a mérkőzésre, illetve jobban megijedtünk az ellenfél kapusától, mert rengeteg ziccert hagytunk ki. Ez csalódás, de ha azt nézzük, honnan indultunk két és fél évvel ezelőtt, sikernek is el lehet könyvelni. Megtanuljuk majd értékelni az ezüstérmet.

Azt is elárulta, már dolgoznak azon, hogy legalább ilyen erősek legyenek jövőre is, és a mostani tapasztalatokkal felvértezve nekifutnak újra.

– Nagyon szép év volt ez, tele győzelemmel. Sajnáljuk, hogy a szurkolók nem láthatták – tette hozzá.

A női gárda mellett Papp az NB I. B-s férficsapatot is irányította, s már meg is egyezett arról, hogy folytatja mellettük is a munkát. A másodosztályból kieső csapattal is komoly céljai vannak.

– Ezekkel a srácokkal nagyon szép tavaszt produkáltunk a lehetőségeinkhez mérten. Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtam. Tetszett, hogy a játékosok a sok vereség ellenére nem vesztették el a hitüket, motivációjukat – mondta. – Itt is ugyanaz a cél, mint a lányoknál, záros határidőn belül legalább NB I. B-s lehetőséget biztosítani a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!